13/08/21

L’Ajuntament recorda la necessitat de no abaixar la guàrdia per controlar la pandèmia

Tot i que la situació a Olesa no és alarmant, el consistori troba prudent extremar les precaucions. El risc de rebrot al municipi és ara de 380 i l’Rt de 0,83, dades similars a la mitjana de Catalunya

Image
Imatge de rentat de mans

Sense necessitat d’alarmismes però sense abaixar la guàrdia, tot extremant les precaucions per fer front a la pandèmia de la covid-19. Aquest és el missatge que l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat vol transmetre a la població per tal de prevenir qualsevol mena de rebrot de coronavirus al municipi.

Segons indica el portal Dadescovid.cat, el risc de rebrot a Olesa presenta una taxa de 380 (la mitjana de Catalunya és 357) i l’Rt és de 0,83 (a Catalunya se situa en 0,76). La setmana anterior, el risc de rebrot a Olesa era de 504 i l’Rt és de 0,82, sinònim d’una evolució favorable del risc de rebrot. De l’1 al 10 d’agost, segons les dades facilitades pel CAP Olesa, s’han realitzat 523 proves PCR, de les quals 24 han estat positives; i 165 tests d’antígens, dels quals 47 han resultat positius. 

Quant a les residències geriàtriques d'Olesa, segons la classificació amb codi de color de la Generalitat, quatre són verdes i dues són vermelles. A les residències s’estan fent cribratges regularment als residents i als treballadors i durant el mes d’agost el CAP ja ha fet 623 PCR’s en aquests centres (263 a residents i 360 a treballadors).

Vacunació sense cita prèvia

Davant de la disminució les darreres setmanes del nombre de cites sol·licitades per vacunar-se i l'augment de persones que no es presentaven al centre de vacunació tot i tenir reservada l'hora, el Departament de Salut ha obert la porta aquesta setmana a la vacunació sense cita durant les tardes d'agost (a partir dels 12 anys) en diversos punts de Catalunya entre les 16 i les 20 hores. 

Tot i que no haver de demanar hora és un dels principals atractius d'aquesta nova estratègia de Salut, es recomana demanar la cita per internet per contribuir al bon funcionament i organització d’aquests punts, ja que és una tasca molt complexa.