20/12/23

Olesa celebra un Nadal ple activitats per a tots els gustos

Amb una agenda plena d’activitats festives, Olesa celebra les festes de Nadal d’aquest 2023. Tornen actes tan destacats com el Tió Gegant, el patge Viu-Viu, les campanades des de la Torre del Rellotge i la festa de Cap d'Any.

Image
Postal de Nadal 2023 expandida

Olesa es prepara per Nadal després de donar el tret de sortida a les festes amb l’encesa de llums, a principis desembre i la inauguració del Pessebre de l'Olivera i l'exposició de Diorames i pessebres el 16 del mateix mes. 

Les activitats nadalenques van començar el dilluns 18 de desembre es va gaudir del Concert de Nadal de l'Escola Municipal de Música a la parròquia de Santa Maria. El divendres 22 continuaran amb "El Poema de Nadal", de Josep M. de Segarra, interpretat pel Projecte XV i una parella d'actrius olesanes. L'acte es dirà a terme a La Passió, a les 21.00 h.

La Desfilada de Santa Claus és una de les activitats més esperades per a la mainada que torna aquest cap de setmana. Una desfilada organitzada per l’Associació de Botiguers i Comerciants d’Olesa que partirà a les 18.00 h del barri dels Closos i travessarà els carrers de la vila fins a arribar a la Plaça Catalunya, a les 19.30 h. Allà, Santa Claus rebrà el plànol dels terrats i xemeneies del municipi i la Fada dels Xumets recollirà els xumets dels nens i nenes que ja no els necessiten.

El diumenge, 24 de desembre, les festes de Nadal seguiran amb el Tió Gegant, que estarà al Parc Municipal a partir de les 12.00 h. Els nens i nenes podran gaudir de l’espectacle “Que peti la plaça!” de la companyia Xip Xap i de moltes altres sorpreses. Aquesta activitat compta amb la col·laboració de la Xarxa d’Olesa.

Si teniu ganes de festa després del dinar de Nadal, el Club de Rol d'Olesa de Montserrat ens porta la segona edició de la seva Festa de Nadal del CROM. El 25 de desembre, de 19.00 a 02.00 h, la UEC acollirà una celebració amb diferents propostes musicals, jocs i sorteigs per a tothom.

Al Nadal d'Olesa no pot faltar tampoc la representació de "Els Pastorets" que organitza el Casal d’Olesa, els dies 25 i 26 de desembre, i 6, 7 i 14 de gener. Vist l'èxit de l'anterior edició, enguany tornen a inspirar-se en els llibres de "Tria la teva aventura". La compra d'entrades a Entrapolis.com.

Els dies 26 i 27 l'AEiG Sant Bernat de Claravall, el Cau, en torna a oferir el Gran Quinto de Nadal. En aquest tradicional joc d'atzar, es podrà guanyar un dels múltiples premis que consten de productes regalats pels comerços olesans. L'activitat es durà a terme a L'Escorxador de 19.00 a 23.00 h.

El patge Viu-Viu, l'emissari dels Reis d’Orient, tornarà a portar la il·lusió als més petits el divendres, 29 de desembre. Recollirà les cartes que els nens i nenes d’Olesa de Montserrat li vulguin entregar a la plaça de l’Oli, de 18 a 20 h.

A les 17.30 h del dissabte 30 de desembre, a l'auditori de la Casa de Cultura, l'Associació Voluntaris Olesa ens oferirà el Festival del Voluntariat. Hi participaran la Coral Record de l'AVO i la Coral Rosanes de Martorell. També gaudirem de dues actuacions musicals de sevillanes i ball en línia.

El darrer dia de l’any, dimarts, 31 de desembre, Olesa tornarà a rebre la visita de l’Home dels Nassos, un personatge mitològic català que només es pot veure aquest dia i que té tants nassos com dies li queden a l’any. L’Associació de Gegants i Grallers i Nans d’Olesa s’encarregarà d’aquesta activitat. L’Home dels Nassos sortirà de la plaça Fèlix Figueras i Aragay a les 11.30 h i recorrerà diversos carrers de la vila.

Campanades des de la Torre del Rellotge i Festa de Cap d’Any

La nit de cap d’any, el 31 de desembre, tindrà lloc el gran esdeveniment, any rere any, marca el pas de l’any 2023 al 2024. Com marca la tradició popular a Olesa, la gent acostuma a participar en les Campanades de la Torre del Rellotge, on es podrà escoltar els tocs de les campanes i veure l’encesa de dotze cercles de llum. Per gaudir de la festa, només cal dur el raïm, el cava i tenir moltes ganes de donar la benvinguda a l'any nou. Per als que vulguin celebrar-ho a la plaça Nova, hi haurà música disco per ballar a càrrec de DJ Enka, fins a les 02.00 h del matí.

I tot seguit, Festa de Cap d’Any, al pavelló municipal Sant Bernat, amb l'actuació dels DJs Dylan Lorenzo, Nàtura i Rutxo.  

La compra d'entrades anticipades es pot fer a través de la plataforma Vivetix. La venda es va iniciar el 15 de desembre i es tancarà el 30, amb un preu de 10 €. El mateix dia també estaran disponibles a 12 € fins a les 05.00 h.

Fins el dia 7 de gener es pot visitar l'exposició de diorames a la Casa de Cultura. L'horari de l'edifici és:

  • De dilluns a divendres de 08 a 14 h i de 16 a 21.30 h
  • Dissabtes: de 10 a 13 h i de 17 a 21 h
  • Diumenges, festius i vigílies de festius de 12 a 14 h i de 17 a 20 h
  • 25 de desembre i 1 de gener tancat