22/07/22

El Mercat Municipal d’Olesa tanca per vacances del 15 al 21 d’agost

La coberta ja disposa de 124 panells solars per a que l'equipament pugui ser autosuficient energèticament i tingui un estalvi energètic estimat de més d'11.000 euros.

Image
Entrada principal del Mercat Municipal

La setmana del 15 al 21 d'agost el Mercat Municpal d'Olesa romandrà tancat per vacances. La Nova Associació de Concessionaris del Mercat Municipal, que aplega tots els paradistes ha informat que “donat que la setmana del 15 al 21 no es pot donar servei complert amb parades dels diferents sectors, consideren que la millor opció és tancar aquests dies”. 

L’equipament municipal té prop d’una cinquantena de parades dels diferents sectors d’activitat de peix i congelat, carn i embotits, fruita i verdura i sector divers com fruits secs, degustació i productes gourmet.

Fins el 4 de setembre l’equipament obre en l’horari de matins de dilluns a dissabte de 8.30 h a 14 h,  i a les tardes, dimarts, dijous i divendres de 18 h a 20.30 h, una hora menys del seu horari habitual de la resta de l’any, que és de 17 h a 20.30 h.

 

Autosuficiència energètica

L’Ajuntament d’Olesa ha instal·lat a la coberta del Mercat Municipal 124 panells de 540 w cadascun (amb una potència total de 66, 96 KWp) pel subministrament energètic del mercat. D’aquesta manera l’equipament podrà ser autosuficient a nivell energètic, especialment tenint en compte el funcionament ininterromput de les càmeres frigorífiques. Tot i que ja estan les plaques a la coberta del mercat, encara no funcionen perquè queda pendent el projecte tècnic de legalització de la instal·lació, la inspecció inicial i instal·lació.

Es tracta d’una inversió de 67.112,81 euros, i té per finalitat la reducció del consum elèctric del mercat municipal. L’energia anual estimada que produirà serà de 90.107,50 kWh el que representa un estalvi energètic estimat és de 11.369,99 euros.

Aquesta actuació s’emmarca dins de l’estudi per a la creació d’un model energètic a Olesa, marcat a l’Agenda 2030.