12/09/22

El Mercat Municipal d'Olesa celebra el seu 90è aniversari

La setmana del 19 al 25 de setembre, des de l’Associació de Paradistes i l’Ajuntament d’Olesa s’ha organitzat un seguit d’activitats adreçades als clients, treballadors i ciutadania en general.

Image
Cartell Blau 90 aniversari del Mercat Municipal d'Olesa.

El Mercat Municipal d’Olesa està d’aniversari. Enguany celebra els seus 90 anys d’història i per a commemorar-ho des de l’Associació de Paradistes i l’Ajuntament d’Olesa s’ha organitzat un seguit d’activitats per a la setmana del 19 al 25 de setembre.

Els actes de celebració començaran dilluns 19 amb la rebuda i obertura de l’exposició de gegants d’Olesa, que estaran al Mercat durant tota la setmana. L’endemà, dimarts 20, es farà la festa de penjada de l’emblemàtic rellotge del Mercat, a la seva ubicació actual. Aquest rellotge ha estat restaurat a l’Escola Municipal d’Arts i Oficis.

Seguidament és farà la descoberta de la nova placa commemorativa del 90è aniversari amb la presència de l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera; i el regidor de Promoció Econòmica, Dídac Solà. L’acte serà a les 18.30 h i es clourà amb la ballada de gegants.

Dimecres 21, s’obsequiarà a tots els clients i clientes que passin pel mercat amb un detall commemoratiu del 90 aniversari. I dijous 22, durant tot el matí  hi haurà un monologuista dinamitzant i interactuant amb clients i paradistes del mercat.

Divendres 23 a la tarda, de 17 h a 20 h, es farà un taller de reciclatge amb diferents materials de mercat adreçat als infants i a les seves famílies.

Clourà la setmana de celebració una activitat interna dedicada als paradistes. Dissabte 24 hi haurà un pica-pica per a tot els treballadors i treballadores per celebrar aquests 90 anys d’història, una fita que els fa molta il·lusió d’assolir, com explica Neus Valldeperas, presidenta de l’associació de paradistes “ens fa molta il·lusió celebrar aquests 90 anys d’història del mercat, que no és fàcil, i més arribar en un bon estat. Després de l’estiu es continuen obrint noves parades, a la gent li agrada venir a comprar al mercat i segueix apostant pel comerç de proximitat, de qualitat, per la personalització i per la professionalització”, ha destacat Valldeperas.

L'equipament municipal té prop d'una cinquantena de parades de diferents sectors d'activitat com carn, peix i congelat, embotits, fruites i verdures, llegums, aviram o fruita seca, a més d'una àmplia oferta de restauració amb diferents establiments.

El futur d’aquest mercat, ja gairebé centenari, passa, segons la presidenta de l’associació de paradistes, per adaptar-se als nous temps “hem de treballar tots units i continuar oferint el millor servei, adaptant-nos als nous temps ”.

L’edifici del Mercat és obra de l'arquitecte Jeroni Martorell i Terrats, es va inaugurar l'1 d'octubre de 1932 i va ser ampliat quaranta anys després. Actualment aquest equipament forma part dels edificis catalogats a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic Català.