21/03/23

L'Ajuntament d'Olesa obté, per 9è any consecutiu, el 100% del Segell a la qualitat i transparència de la informació

Només 45, dels 947 ajuntaments catalans, han obtingut enguany el 100% dels indicadors que certifiquen la qualitat i transparència de la comunicació pública local.

Image
El Regidor Jordi López va rebre el Segell Infoparticipa 2022

L’Ajuntament d’Olesa ha estat distingit, per novè any consecutiu, amb el Segell InfoParticipa a la qualitat i transparència de la comunicació pública, amb una puntuació del 100%. Aquest guardó l’atorga el grup de recerca de Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB.

El regidor de Mitjans de Comunicació de l’Ajuntament d’Olesa, Jordi López, va recollir ahir aquest reconeixement a un acte celebrat al Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. “Només 45 ajuntaments de Catalunya aconseguim el 100% i sempre és un repte perquè puja el nivell d’exigència per aconseguir-ho. Aquest reconeixement respon a la voluntat política per a fer una comunicació de qualitat i amb transparència, però qui ho fa possible son les persones que treballen a l’Ajuntament” destaca el regidor de Mitjans de Comunicació.

D’aquesta manera, es reconeix l’esforç per oferir a la ciutadania tota la informació relativa al funcionament del consistori, l’estat pressupostari, l’acció de govern i oposició i el retiment de comptes. Aquest Segell és un reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals de Catalunya: ajuntaments, consells comarcals i diputacions.

Què es reconeix?

El darrer informe s’ha elaborat amb dades corresponents a l’any 2022. A l’hora d’avaluar la qualitat i transparència de la informació publicada es tenen en compte un total de 52 indicadors. Respecte a anys anteriors, es manté el nivell d’exigència en relació a la qualitat de la informació, però no és suficient que la informació estigui actualitzada, sinó que s’ha de poder trobar amb facilitat i ha de ser comprensible.

La ciutadania pot trobar amb un màxim de tres clics tota la informació relacionada amb el funcionament de la institució, qui són els seus representants, quins espais de participació té a disposició, quina és l’acció del govern i quines són les propostes de l’oposició. També s’indica com formular queixes i suggeriments sobre els serveis públics, i s’informa sobre el pressupost i l’endeutament municipal, les subvencions i ajudes que s’atorguen anualment, els processos de contractació pública (convocats i resolts) i l’organització política i tècnica de la institució.