22/03/23

L'Ajuntament d'Olesa commemora el Dia Mundial de l'Aigua per prendre consciència de les seva importància

Un any més, Olesa s’adhereix a la commemoració, el 22 de març, del Dia Mundial de l'Aigua amb l’objectiu de reflexionar sobre la fragilitat i la importància de l’aigua en la salut de les persones i el medi ambient.

Image
Dia Mundial de l'Aigua 2023

Com cada 22 de març, es commemora el Dia Mundial de l’Aigua, que enguany té per lema “Accelerar el canvi mitjançant l’associació i la cooperació”. L’objectiu és accelerar el canvi per resoldre la crisi de l'aigua i el sanejament i destacar que l'aigua ens afecta a tots, i que necessitem que tothom actuï perquè cada gota, compta.

L’aigua dolça és un recurs finit i cada cop més escàs degut als efectes del canvi climàtic. Actualment a Catalunya estem patint una situació de sequera molt important que ha comportat la declaració de la situació d’excepcionalitat i l’aplicació d’algunes restriccions.

En el marc de la commemoració, dilluns, l’Alcalde d’Olesa, Miquel Riera, va participar a l’acte institucional que va organitzar la Generalitat de Catalunya al Palau Reial de Pedralbes, a Barcelona. A la jornada es va presentar el projecte on participa l’Agència Catalana de l’Aigua i que té com a objectiu principal l’impuls de l’estalvi, l’eficiència i la reutilització d’aigua, especialment en el sector turístic, però també en les pròpies comunitats locals (tant pel que fa a la demanda com als operadors de l’aigua i altres agents implicats).

A Olesa, diumenge passat es va organitzar l’activitat “L’impacte de la sequera i el canvi climàtic als espais fluvials”. Una vintena de participants van fer una passejada pel camí del riu i van  tractat sobre diferents temàtiques com morfologia del relleu, biodiversitat, dinàmica i qualitat del riu en relació amb la sequera i el clima.

Sensibilitzar sobre la correcta gestió de l’aigua

El 22 de març és el Dia Mundial de l'Aigua, data declarada per l'Assemblea General de les Nacions Unides des del 1993, que té per objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre una correcta gestió de l’aigua, un bé públic que cal apreciar i conservar entre tots i totes i que s’enfronta avui a grans reptes com el del canvi climàtic. L’aigua és tan universal com escassa: es calcula que, al món, més de 2.000 milions de persones viuen sense accés a aigua potable.