31/12/21

Miquel Riera valora el 2021 com un altre any marcat per la pandèmia

L’Alcalde d’Olesa de Montserrat ha destacat alguns avenços respecte a l’any passat com són l'experiència de reacció davant imprevistos, la continua col·laboració de les entitats per a la creació d’activitats i, com a fita fonamental, l’alt percentatge de vacunació al municipi. També ha mostrat la preocupació envers el creixement de problemàtiques relacionades amb la salut mental derivades de la pandèmia.

Per l’Ajuntament d’Olesa, aquest 2021 finalitza novament protagonitzat per la pandèmia de la COVID-19, però amb la confiança depositada en haver millorat en molts àmbits respecte a l’inici de l’any. Alguns d’aquests avenços han estat l'experiència de reacció del consistori davant d’imprevistos i noves normatives, la col·laboració constant de les més de 200 entitats amb les que compte el municipi a l’hora de dissenyar i organitzar activitats presencials i virtuals que fomenten les relacions socials i, molt especialment, l’èxit en el percentatge de vacunació al municipi. Miquel Riera, alcalde de l’Ajuntament d’Olesa, ha destacat que “una de les fites assolides aquest any com a societat ha estat aconseguir la vacunació de la ciutadania al 2021. A Olesa hem arribat gairebé al 80% de la població vacunada amb una primera dosi i gran part de la població més vulnerable té la dosi de reforç. Ara comencen a haver-hi molts infants vacunats.”

Riera ha volgut posar l’accent en la digitalització com una de les majors innovacions de l’Ajuntament aquest 2021. En un principi i degut a la pandèmia, es van posar en marxa protocols (com és el cas del treball a distància) que actualment, tot i també tenir certs inconvenients, representen dinàmiques que en moltes ocasions estalvien processos, temps de gestió i que el més probable és que es mantinguin en el futur. Tanmateix, l’Ajuntament ha apostat per la incorporació i inversió en noves eines que permeten una comunicació més visual com és la creació de vídeos i transmissió en streaming. Per l’alcalde d’Olesa, “l’objectiu és arribar a tots els olesans i olesanes, tot i que no puguin assistir presencialment”.

D’altra banda, una de les problemàtiques que més preocupa a l’equip de govern és l’increment dels actes vandàlics, de la violència masclista i de l’índex de suïcidis. Segons Riera, aquest augment és una de les conseqüències derivades directament de la pandèmia, el confinament i la reducció de contacte social: “està íntimament relacionat amb aquesta crisi de salut, que no és només salut física sinó també salut emocional”.

Miquel Riera, en una entrevista concedida a Olesa Ràdio, també va fer balanç d’altres temes que han marcat l’actualitat del 2021 com són l’aprovació del nou POUM i els projectes d’urbanisme al municipi i l’aprovació del pressupost municipal per l’any vinent, entre d’altres. Per a escoltar l’entrevista completa, feu clic a l’enllaç.