18/05/21

L'Ajuntament d'Olesa obté, per setè any consecutiu, el 100% del Segell Infoparticipa de Qualitat i Transparència de la comunicació pública local

L’Ajuntament d'Olesa revalida el Segell Infoparticipa per la transparència i la qualitat de la informació cap a la ciutadania, atorgat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Olesa és un dels 39 municipis de Catalunya que ha assolit el 100% dels indicadors d’entre els 121 que han obtingut el reconeixement d’un total de 947 municipis avaluats.

Image
Entrega a l'auditori de la Universitat autònoma de Barcelona del segell Inforparticipa

L'Ajuntament d'Olesa ha estat distingit un any més amb el Segell Infoparticipa a la Qualitat i Transparència de la Comunicació Pública local, amb una puntuació del 100%, la màxima possible. Un guardó atorgat pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB i que va recollir el regidor de Mitjans de Comunicació, Jordi López, a l’acte celebrat a l’Auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona a la 8a edició del lliurament de guardons del Segell Infoparticipa de 2021 a Catalunya.

Per setè any consecutiu, l'estudi fet per la Universitat Autònoma de Barcelona del web municipal d'Olesa de Montserrat ha conclòs que compleix amb tots i cadascun dels indicadors de qualitat i transparència, i per tant ha tornat ha d'obtenir el Segell Infoparticipa amb un 100%. Olesa és un dels 39 municipis de Catalunya que ha assolit el 100% dels indicadors d’entre els 121 que han obtingut el reconeixement d’un total de 947 municipis avaluats.

El Segell Infoparticipa és un premi atorgat pel Consell Certificador del Mapa Infoparticipa de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb el qual hi col·laboren diversos centres universitaris de tot l'Estat, que avalua els portals web dels ajuntaments, consells comarcals i diputacions de Catalunya per determinar el grau de transparència i qualitat de la comunicació de l’administració pública.

Què es reconeix?

Aquest Segell és un reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals de Catalunya: ajuntaments, consells comarcals i diputacions. Enguany un total de 43 administracions catalanes han assolit el 100% d’indicadors: 39 ajuntaments, entre ells l’Ajuntament d'Olesa; tres diputacions entre elles la Diputació de Barcelona; i per primera vegada un consell comarcal, el del Baix Llobregat, obté el 100%.

El darrer informe s’ha elaborat amb dades corresponents a l’any 2020. A l’hora d’avaluar la qualitat i transparència de la informació publicada es tenen en compte tot un seguit d’indicadors. En aquesta edició s’han incrementat en quatre, passant de 48 a 52 indicadors. Es manté el nivell d’exigència en relació a la qualitat de la informació però no és suficient que la informació estigui, sinó que s’ha de poder trobar amb facilitat, ha d’estat totalment actualitzada i ha de ser comprensible.

Podeu consultar l'estat de compliment dels indicadors de transparència del web municipal al Mapa InfoParticipa.