05/10/21

Jornades Europees de Patrimoni a Olesa de Montserrat

L'objectiu d'aquesta cita anual és donar a conèixer el patrimoni natural, arquitectònic, històric i cultural del municipi. Enguany es proposen tres activitats: un taller de lectura de documents antics, la visita guiada a l'exposició "Sobrepassant els límits. 50 anys dels aiguats d'Olesa de Montserrat (1971-2021)" i la participació a la 6a edició de la Travessa de les ermites.

Image
Cartell amb dibuixos d'ulls i fotografies amb informació de les activitats

Les Jornades Europees de Patrimoni d'Olesa de Montserrat 2021 amb el títol 30 anys de descobertes es celebraran aquest cap de setmana amb l'objectiu de donar a conèixer a la població el patrimoni natural, arquitectònic, històric i cultural del municipi. El regidor de Cultura, Xavier Rota, ha destacat que la finalitat és "posar en valor el patrimoni dels olesans i de les olesanes i apropar-lo a la ciutadania". Enguany, s'han organitzat tres activitats gratuïtes però per les quals cal reservar entrades prèviament per garantir els aforaments a través del portal Vivetix.com. 

La primera activitat de les Jornades Europees de Patrimoni d'Olesa de Montserrat serà el dissabte 9 d'octubre a les 17.00 h a la Casa de Cultura amb un taller de lectura de documents antics organitzat per l'Arxiu municipal amb l'objectiu de donar a conèixer el gran volum documental que hi ha en custòdia així com eines pràctiques per poder entendre'ls. El mateix dissabte però a les 19.00 h i també a la Casa de Cultura, visita guiada de l’exposició Sobrepassant els límits. 50 anys dels aiguats d’Olesa de Montserrat  a càrrec de Joan Soler i Gironès, membre del Centre d’Estudis i Recerques Olesà.

I el diumenge, 6a edició de la Travessa de les tres ermites passant per monuments patrimonials com les ermites de Sant Jaume, Sant Pere Sacama i Sant Salvador de les Espases. Comença a les 07.30 h des de la plaça de Fèlix Figueras i Aragay. Durant la travessa hi haurà explicacions del patrimoni natural i cultural de tot l'entorn que, a més de passar per les tres ermites, també transcorrerà per Ribes Blaves, el pla del Fideuer, el balneari de la Puda, la Creu de Saba o la Creu de Beca. 

El regidor de Cultura ha convidat i animat la ciutadania a participar en les activitats organitzades dins les Jornades Europees de Patrimoni, sobretot per descobrir la gran riquesa que té Olesa de patrimoni cultural, natural, històric i arquitectònic. Sobretot, enguany ha animat a tothom a visitar el nou espai d'exposicions de Cal Puigjaner, l'antic celler que ha estat restaurat i que acull l'exposició-homenatge al pintor olesà Pep Montoya i que es pot visitar els caps de setmana fins el 30 de gener de 2022.