20/06/23

Olesa es prepara per a quatre dies de Festa Major plens de propostes musicals, culturals i d’oci

Del 23 al 26 de juny, Olesa de Montserrat celebra la seva festa grossa, que dona el tret de sortida a l’estiu.

Image
Cartell de la Festa Major d'Olesa del 2023

Per Sant Joan... a Olesa la fan! Això diu la dita popular, i a Olesa ja està tot preparat per iniciar aquest divendres, 23 de juny, quatre dies intensos de Festa Major amb més d’una vintena d’activitats tradicionals, culturals i esportives, per a infants i adults. La Festa Major d’Olesa 2023 s’acomiadarà el dilluns 26 de juny, festiu local, amb un espectacle de música, llum i pirotècnia al Parc Municipal.

Divendres 23

La revetlla de Sant Joan començarà amb l'arribada de la Flama del Canigó, organitzada per l‘ANC, Òmnium Cultura i la CAL Olesa. La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels focs de Sant Joan arreu dels Països Catalans i dona inici a la celebració de la Nit de Sant Joan. La flama anirà des de la Plaça de les Fonts fins a l'Ajuntament, on quedarà custodiada per a l'encesa de la foguera de Sant Joan. L'encesa tindrà lloc a les 23.30 h, al pati de la Casa de Cultura. La cap del Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament d'Olesa, Elisabet Martínez, ha explicat que l’encesa d’enguany “vol recuperar l’essència i la rellevància de la foguera de San Joan, fent-la molt més impactant, visual i participativa”.

Audio file

Una mica més tard, a les 23.55 h, la Plaça de Catalunya s’omplirà de festa amb l’actuació d’Hotel Cochambre, un grup de versions que triomfa per allà on passa i que ja ha actuat altres vegades a Olesa amb molt bona rebuda. Després, Disco Cochambre allargarà la festa fins a les 4 de la matinada.

A les 0 h, al Parc Municipal, començarà la Revetlla Jove amb la cantant Scorpio, participant de primera edició del programa de televisió Eufòria, com a plat principal. L’acompanyaran el grup de versions encarregat de tocar cada dia al programa Zona Franca, La Mercabanda i la DJ Piti Vaccari fins a les 5.30 h.

Audio file

Dissabte 24

La diada de Sant Joan començarà a les 8 h del matí amb les Matinades 2023, que organitza l’Associació de Gegants, Grallers i Nans d’Olesa, i que recorreran els carrers del nucli antic amb aquest recorregut: Pl. de les Fonts, c. Església, c. Sastre, c. Verge del Pilar, c. Sant Antoni, riera de Can Carreras, pl. Reverend Massana, c. Creu Real, porxo de Santa Oliva, c. Creu Real, pl. Nova i UEC.

Per al migdia, el Departament de Cultura i Festes ha tornat a apostar pel format de vermut musical a la gespa de darrere l’Ajuntament, aquest dia amb la cantant olesana Lua Rincón i el guitarrista Jordi Moles. Com ja és tradició a la tarda de Sant Joan, l'esbart Olesà convida a gaudir d'un l’espectacle de dansa, enguany batejat com “Festa Major”. Es tracta d'una obra on es barreja el ball d’arrel catalana amb apunts de dansa contemporània. Serà a les 19 h  al Teatre de La Passió.  

Audio file

Una mica més tard, a les 19.30 h, la Xarxa en col·laboració amb l’Ajuntament d’Olesa oferirà l’espectacle familiar, ”Belloboy Circus”, amb la companyia TotalCirc. Es farà a l’escola Mare de Déu de Montserrat, com tots els espectacles familiars.

Els actes continuaran al vespre-nit. A les 22 h, la plaça de la Sardana acollirà el “Sardaxou” que organitza Olesa Sardanista en col·laboració amb l’Ajuntament. La cita comptarà amb la Cobla contemporània.

La nit de dissabte tindrà lloc la jornada forta de concerts de Festa Major, amb tres propostes d’oci. A les 23.55 h, a la Pl. Catalunya, la ciutadania podrà gaudir de l’actuació d’Orquestres per la Llibertat, una combinació històrica i única formada per La Salseta del Poble Sec, l’Orquestra Plateria i Huapachà Combo. A continuació, el DJ de KissFM Toni Peret animarà a ballar a ritme dels anys 80 i 90, de 2 a 4 de la matinada.

Per al jovent, torna la Festa Jove, l’antiga Festa de la Ràdio, a partir de les 23 h i fins les 4 de la matinada a la Pl. de l’Oli. Els DJ’s Rafa Martínez Dejotadeu, Josemi, Quim Martínez i Dylan Lorenzo punxaran música actual, convertint la plaça en una discoteca a l’aire lliure. Aquest acte comptarà amb un Punt Lila. 

Finalment, el Parc Municipal acollirà la 9a edició de les Barraques d’Olesa amb una programació que durarà fins a les 6 de la matinada: a les 20 h actuaran el Dead Flamingos; a les 21 h hi haurà sopar popular; a partir de les 23 h tindran lloc els concerts d'El Cant de les Ofèlies, Les Kremats, Sittar Green, Ferry NP + Leslie Nurch i la Vaqueta Màgica, i a les 3.30 h hi haurà música ambient a les barraques. Organitza Custus Ignis, CROM, CAU i UEC.

Audio file

Diumenge 25

La jornada de diumenge s'iniciarà amb la 44a Trobada de Gegants d’Olesa. L’inici serà a les 11.15 h a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay, i rondarà pels carrers de Salvador Casas, pl. de les Fonts, Església, Riera, passatge Molí d’Oli i Anselm Clavé, per finalitzar davant de l’Ajuntament. Mentrestant, a les 12 h hi haurà un altre vermut musical a la gespa de darrere la casa consistorial, amb el grup de música tradicional MúsXXL

A la tarda, a les 19.30 h, la Xarxa convida tota la ciutadania a l’espectacle familiar de pallassos “Rocket Carnival Clownz” al pati de l’escola Mare de Déu de Montserrat.

També a les 19.30 h, al Parc Municipal, el Departament de Joventut oferirà concerts joves amb alguns dels grups olesans que no van poder actuar al Jove Fest per culpa de la pluja. A les 22 h es farà una pausa i la música es reprendrà a les 23 h, ja fins les 2 h, amb els concerts dels olesans El Repte i J. Tensei, seguit de la coneguda cantant de música urbana Lia Kali.

Audio file

Com es fa des de fa uns anys, per Festa Major tornarà la Festa de la Llum, que començarà amb la il·luminació de la pl. Fèlix Figueras i Aragay a les 22 h. Des d’allà mateix, a les 23 h, començarà la Rua de la Llum, que sortirà cap a la plaça Catalunya on començarà la festa fins a les 2 h. Els participants de la rua hauran d’anar guarnits per a l’ocasió amb elements lluminosos i el seu enginy. La venda anticipada de material lluminós es farà a la Casa de Cultura fins al dia 22 de juny: de 10 a 14 h i de 17 a 20 h. El 25 de juny es farà venda de material a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay, de 22.30 a 23 h i a la plaça de Catalunya durant tota la festa.

Dilluns 26

El dilluns, festiu local, a les 12 h es farà l’últim vermut musical, aquest cop organitzat per l’ACF Olesa Sardanista i amb la participació de DJ Josemi. Durant la tarda hi haurà dues activitats que comencen a les 19 h. Al pati de l’escola Mare de Déu de Montserrat es farà l’espectacle infantil “Taller de Malabars” i a la Pl. de la Sardana, una ballada de sardanes amb la Cobla Vila d’Olesa.

A partir de les 20 h, la gastronomia agafarà protagonisme amb els ja tradicionals Tastets de la Nostra Cuina, al Parc Municipal (zona de Cal Mané). Hi participen el Café del Teatre, Ekinozio, Creperia del Casc Antic, La Sardana, La Tasca d’en Ximo, Mare Terra, Omnívor i Pizzeria El Italiano. Hi haurà taules, cadires i servei de bar, de manera que els assistents podran quedar-s’hi a sopar còmodament.

Com a comiat de la Festa Major 2023, el Llac del Parc Municipal acollirà a les 23 h l’espectacle de llum, música i pirotècnia "Finale". Segons ha comentat la cap del Departament de Cultura i Festes, “aquesta és una alternativa als tradicionals fanalets degut al perill que suposen per l’estat de sequera que es viu a tot Catalunya”. La part de l’espectacle corresponent a la pirotècnia dependrà del nivell d’alerta previst per a aquell dia.

Audio file

Parades d’artesania i fira d’atraccions

Durant els dies de Festa Major s'ubicaran les habituals paradetes d'artesania i articles diversos al carrer de Lluís Puigjaner, en el tram comprès entre els carrers dels Arbres i Arquebisbe Ramón Torrella. Pel que fa a la fira d'atraccions de Festa Major, s'ubicarà al barri de Sant Bernat, entre els carrers de Marta Mata i la carretera de la Puda. 

Podeu consultar totes les activitats a l’Agenda del web municipal. També podeu escoltar totes les entrevistes completes al web d’Olesa Ràdio.

Documents relacionats