22/08/22

L’Ajuntament d’Olesa organitza una nova excursió nocturna fins al Pla del Fideuer

Durant la sortida guiada, que se celebrarà aquest dissabte, 27 d’agost, es farà una xerrada d’iniciació a l’astronomia.

Image
Cartell informatiu amb fotos nocturnes i d'assistents a l'excursió nocturna al pla del fideuer

L’Ajuntament d’Olesa ha tornat a organitzar una excursió nocturna fins al Pla del Fideuer, amb el mateix itinerari que s’havia previst a la sortida per anar a veure Els Perseids, el 13 d’agost. En aquest cas, l’activitat va quedar suspesa per l’activació de la Generalitat de Catalunya del nivell 3 del Pla Alfa, que indica nivell extrem de perill d’incendi. Per aquest motiu, el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament ha decidit crear una nova proposta per a la ciutadania, una sortida guiada que se celebrarà dissabte vinent, 27 d’agost, i que té l’astronomia com a fil conductor.

L’excursió començarà a les 20.00 h i el punt de trobada serà l'aparcament del pavelló municipal Salvador Boada (carrer d’Urgell, s/n), des d’on engegarà la ruta fins al Pla del Fideuer. El Pla del Fideuer és un gran coll de Muntanya entre Olesa de Montserrat i Vacarisses, una de les zones més allunyades, amb el cel més clar i amb menys contaminació lumínica de la zona, la qual cosa permet una òptima observació del firmament. Es farà una xerrada d’iniciació a l’astronomia i també es donarà informació de temes mediambientals, fomentant la participació dels assistents. Està previst que l’activitat acabi aproximadament les 00.30 h.

Durant l'excursió nocturna, es caminaran 9 quilòmetres i la dificultat és mitjana. Es pot consultar tot l’itinerari entrant al perfil de Wikiloc de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat.com

Per participar en la sortida cal portar aigua, sopar, calçat, llanterna i roba adequada (és recomanable dur roba d’abric). La inscripció és gratuïta i es pot fer a través del correu electrònic rutes@olesademontserrat.cat.