29/05/23

Valoració dels candidats de les diferents formacions polítiques dels resultats electorals

La jornada electoral va transcórrer a Olesa sense cap incidència destacable i la participació va baixar al 52,19% , 9,2 punts menys que al 2019. 

Image
Eleccions municipals 2023. Votacions al col·legi electoral de l'escola Montserrat

Els caps de llista de les diferents formacions polítiques que concorrien a les eleccions municipals d'aquest diumenge 28 de maig han fet la valoració dels resultats aconseguits.

El PSC ha estat la força més votada a les eleccions municipals, amb 2.424 vots (25,92%) i sis regidors. El PSC, que ha obtingut 439 vots més que en les eleccions de 2019 i ha superat la candidatura de Bloc Olesà-CUP. Fernando Vicente, número 1 dels socialistes, s'ha mostrat satisfet per haver passat de 4 a 6 regidors. Per Vicente, els resultats són fruit de la feina feta durant aquests quatre anys de mandat i també la campanya electoral. A més, ha remarcat que a partir d’ara cal obrir un seguit de negociacions amb la resta de forces polítiques per trobar la governabilitat a Olesa.

Audio file

La coalició del Bloc Olesà-CUP ha obtingut 2.084 vots (un 22,29%) i els mateixos regidors que el PSC, sis en total. La suma de vots entre Bloc Olesà i CUP als darrers comicis va ser de 4.291 vots, i per tant, n'ha perdut la meitat. El candidat de Bloc Olesà-CUP, Jordi Martínez, ha explicat que assumeix que els resultats no havien estat els esperats en no ser la llista més votada. Per Martínez, la intenció del Bloc Olesà-CUP és iniciar converses amb la resta de forces polítiques i anuncia que es treballarà per poder arribar a un possible acord per continuar al govern. Per Martínez una possible suma de forces seria amb ERC i Junts per Olesa, assolint 12 regidors i regidores.

Audio file

La clau del nou govern municipal, és molt possible que la tingui la tercera força més votada, ERC, que amb 1.649 vots (el 17,63%) ha obtingut un quart regidor.  El candidat de la formació, Jordi Parent, ha valorat positivament els resultats tot i la baixada de participació d’aquestes eleccions municipals, sobretot perquè han mantingut el número de vots i han aconseguit un regidor més que els possibilitat ser clau a l’hora d’aconseguir la governança.

Audio file

Per la seva banda, Junts per Olesa ha estat la quarta força més votada, i ha incrementat en 183 els seus vots (ha obtingut 826 i el 8,83%), que li han atorgat el segon regidor. El cap de llista de Junts per Olesa, Domènec Paloma, s’ha mostrat satisfet perquè “l’objectiu del partit era millorar els resultats”, ha dit, i també s’ha alegrat de que Ferran Cerdeira entri com a regidor al consistori. Paloma s’ha mostrat obert al diàleg per a noves aliances polítiques.

Audio file

El PP ha obtingut representació al consistori amb 668 vots (7,14%), gairebé el triple que fa quatre anys. Jessica Fernández, cap de la formació, ha fet una valoració positiva dels resultats a Olesa. Fernández ha dit que defensarà cadascú dels vots que ha obtingut la candidatura. 

Audio file

Des d’Olesa Oberta-En Comú Podem, el candidat Samuel Rodríguez també s’ha mostrat satisfet per haver aconseguit un regidor a l’Ajuntament per al proper mandat. La formació ha tingut 659 vots (7,05%). Rodríguez ha manifestat que s’esperava força els resultats de les eleccions i contents per començar a fer oposició aquest proper mandat.

Audio file

Des de Ciutadans, la candidata Vanesa Carrasco ha valorat negativament els resultats electorals per a la seva formació. Ciutadans ha tingut 652 vots (6,97%) i passa de 3 a 1 regidors. Per Carrasco, les sigles de Ciutadans no han acompanyat en aquesta cita i esperen poder analitzar la situació amb tot l’equip.

Audio file

La jornada electoral ha transcorregut a Olesa sense cap incidència destacable i la participació ha baixat significativament, del total de 17.915 olesans i olesanes que podien votar, només ho van fer  9.349 persones (el 52,19% , 9,2 punts menys que al 2019).