26/02/24

Empreses, entitats i serveis olesans reben els distintius Biosphere i Punts d'Informació Turística

La Biblioteca Santa Oliva i el Mercat Municipal són algunes de les entitats distingides pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

Image
Foto de grup de les entitats distingides pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat

Foto de grup de les entitats distingides pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

Fins a 8 empreses, entitats i serveis d'Olesa de Montserrat han rebut distincions per la seva tasca en la promoció del turisme local. Es tracten de la certificació Biosphere pel seu compromís en matèria de sostenibilitat, i el distintiu PIT (Punt d'informació turística) per oferir un servei d'atenció i informació turística de qualitat. Aquests compromisos amb el turisme han estat adquirits voluntàriament pels establiments, les empreses i entitats olesanes.

La certificació Biosphere ha anat destinada a l'agència de viatge TG Travel i a la companyia de transports Direxis TGO. La Certificació Biosphere és una iniciativa sorgida gràcies a l'Instituto de Turismo Responsable (ITR). Es tracta d’un segell de reconeixement internacional que certifica les bones pràctiques d’aquelles empreses i serveis turístics les quals compten amb la certificació. Les accions destacades estan alineades amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i tenen en compte la lluita contra el canvi climàtic, el medi ambient, el retorn social, les pràctiques econòmiques i l’entorn cultural en el qual es troben.

A més, el Consorci també ha distingit 6 empreses i serveis com a Punts d'Informació Turístic a Olesa de Montserrat. Aquests són la Biblioteca Santa Oliva, el Mercat Municipal, La Passió d'Olesa, La Creperia del Casc Antic, La Vermuteria i TG Travel. Els PIT ajuden a complementar el servei d’atenció i informació al visitant que ofereixen les Oficines de Turisme, millorant així la cobertura i la qualitat de la informació turística que s’ofereix en el territori.

L'entrega de les distincions s'ha dut a terme aquest matí en un acte celebrat a la Torre dels Lleons d'Esplugues de Llobregat. L'alcalde d'Olesa de Montserrat, Jordi Parent, i el regidor de Memòria Històrica, Patrimoni i Turisme, Xavier Rota, han estat els encarregats d'acompanyar els premiats en nom de l'Ajuntament d'Olesa.