21/03/24

L'Ajuntament d'Olesa commemora el Dia Mundial de l'Aigua per prendre consciència de la seva importància

Un any més, Olesa s’adhereix a la commemoració, el 22 de març, del Dia Mundial de l'Aigua amb l’objectiu de reflexionar sobre la fragilitat i la importància de l’aigua en la salut de les persones i el medi ambient.

Image
Cartell de la sortida amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua 2024

Cartell de la sortida guiada organitzada en commemoració del Dia Mundial de l'Aigua del 2024.

Com cada 22 de març, es commemora el Dia Mundial de l’Aigua, que enguany té per lema “Aigua per la Pau”. L’objectiu és equilibrar les necessitats d'aigua de tots i ajudar a estabilitzar el món a través de la cooperació global. L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat se suma un any més a aquesta commemoració per promoure la conscienciació entre la ciutadania.

Actualment, a Catalunya està patint una situació de sequera molt important que ha comportat la declaració de la situació d’emergència i l’aplicació de restriccions. Ivan Carreira, regidor de Medi Ambient, adverteix que "ens trobem en un escenari sever per al qual ens haurem de preparar per ser més resilients".

Audio file

Carreira afegeix que "l'Ajuntament vetlla per l'ús conscient de l'aigua i continua reclamant més ajudes a les administracions supramunicipals per implementar noves accions d'estalvi".

Audio file

En el marc d'aquesta commemoració, el Departament de Gestió de l'Espai Públic i Equipaments de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha organitzat una sortida guiada titulada "L'Espai Públic i l'Emergència Climàtica". Aquesta activitat tindrà lloc dissabte 23 de març, a partir de les 10 del matí.

En aquesta iniciativa, es pretén reflexionar sobre la importància de la gestió municipal del recurs hídric, especialment en el context actual de sequera i emergència climàtica. Joan Soler, guia de Natura de l'Ajuntament, explica que "aquest any és especial per a la commemoració del Dia Mundial de l'Aigua, atès que el municipi ha experimentat dificultats durant els últims tres anys a causa de la sequera i ha entrat en un estat d'emergència. Per aquest motiu, és crucial reconèixer la importància de l'aigua i la gestió adequada d'aquest recurs".

Audio file

Durant la passejada, es debatrà i reflexionarà sobre la situació de la sequera i l'emergència climàtica, així com sobre les mesures que s'estan prenent per fer front a aquestes problemàtiques. Es visitaran diversos punts d'interès del municipi, com el Parc Municipal, l'entorn de l'Ajuntament, el Nucli Antic i la zona de Les Planes, on es podrà observar la gestió realitzada.

L'activitat està oberta a tothom i per participar-hi és recomanable inscriure's a través de la plataforma Participa Olesa de Montserrat o enviant un correu electrònic a rutes@olesademontserrat.cat. La sortida tindrà lloc el dissabte 23 de març a les 10 del matí a la plaça Fèlix Figueras i Aragay, davant de l'Ajuntament. Es prega als participants que portin roba adequada i aigua per mantenir-se hidratats durant la ruta, que té una distància aproximada de 5 km.