31/01/24

Olesa celebra aquest cap de setmana el Dia Escolar de la No-violència i la Pau amb activitats per a tota la família

Un any més el municipi celebrarà aquesta jornada que propugna una educació permanent en valors com la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la No-violència i la Pau amb un joc de simulació i jocs del món per a infants.

Image
Cartell dels actes pel Dia Escolar de la No-Violència i la Pau

Cartell de les activitats organitzades pel DENIP 2024 a Olesa de Montserrat.

Aquest cap de setmana, Olesa de Montserrat commemora el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP) amb una sèrie d'activitats planificades per conscienciar i fomentar valors de pau, solidaritat i respecte.

El DENIP, que se celebra cada any el 30 de gener, és una jornada educativa no governamental creada pel poeta i pacifista mallorquí Llorenç Vidal. Aquesta commemoració té com a objectiu principal fomentar una educació basada en la no-violència i la pau de manera permanent.

Alba Tarroc, cap del Departament de Polítiques Migratòries, Antiracisme i Cooperació, destaca la importància de recordar els principis bàsics que promou aquesta jornada. "El DENIP ens recorda que l'amor és millor que la violència i que la pau és preferible a la guerra. Aquests postulats semblen evidents, però la realitat ens demostra que cal treballar-los constantment, des dels espais més petits fins als més grans de la nostra societat".

Audio file

L'Ajuntament ha organitzat dues activitats significatives per aquest cap de setmana en el marc del DENIP. La primera és un joc de simulació anomenat "Amal-Tikva," que es realitzarà dissabte 3 a les 17.30 h de la tarda a Cal Puigjaner. Aquest joc, proporcionat per Nexes Interculturals, entitat de Barcelona que treballa en clau de pau i cooperació internacional, transporta els participants al dia a dia de la ciutat de Jerusalem, en el context del conflicte entre Palestina i Israel. El joc està pensat per jugador a partir de 14 anys. Tarroc descriu el joc com "una oportunitat per posar-se a la pell d'un personatge i entendre com el conflicte afecta la vida quotidiana, especialment la població palestina".

Audio file

La segona activitat, destinada a públic familiar i infants, tindrà lloc diumenge 4 a la plaça la Sardana de 10 a 14 del matí. La companyia de jocs Quiràlia presentarà "Jocs Gegants del Món" i un taller anomenat "Creakids per la Pau". Aquesta activitat busca generar un espai per a la diversió i la reflexió sobre la pau, solidaritat i respecte mitjançant jocs i tallers. La tècnica de l'Ajuntament subratlla que aquestes activitats "és una manera de generar un espai de coneixement de jocs a diferents llocs del món i de parlar amb els infants sobre la importància de la pau i la solidaritat".

Audio file

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat convida a tota la ciutadania a participar en aquestes activitats i sumar-se a la commemoració del DENIP. Amb aquestes iniciatives, la localitat busca contribuir a la formació d'una societat més conscient del valor de la no-violència i la pau.