10/05/21

Comencen les preinscripcions a les llars d'infants per al curs vinent

Des d'avui i fins el 21 de maig es poden presentar les sol·licituds de preinscripció per sol·licitar una plaça a una llar d'infants. La sol·licitud s'ha de presentar al centre triat com a primera opció demanant cita prèvia.

Image
Cartell amb dates i informació de preinscripció a les llars d'infants curs 21-22

Pel que fa a l'assignació de places, un cop acabat el termini de preinscripció cada llar ordenarà les sol·licituds que ha rebut segons les seves puntuacions i les que hagin obtingut una puntuació més alta són les  que obtindran una plaça. Si hi ha un empat en la puntuació de diferents sol·licituds i no hi ha prou places al centre per a totes, s'aplica el criteri de prioritat complementari. Finalment, si aquest criteri no és suficient, les sol·licituds s'ordenen a partir d'un número obtingut per sorteig, tenint en compte el número que prèviament ha estat atorgat a la sol·licitud de manera aleatòria.

Per fer la sol·licitud de preinscripció cal presentar tota la documentació necessària per acreditar la identitat de les famílies sol·licitants i l'acompliment dels criteris de prioritat d'assignació de places:

  • Llibre de família o altres documents relatius a la filiació. Quan l'alumne estigui en situació d'acolliment, el document que cal aportar és la resolució d'acolliment del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
  • DNI del pare, la mare o el tutor o la tutora de l'alumne. Si el sol·licitant és estranger, necessitarà la targeta de residència on consta el NIE o el passaport, i si és estranger d'un país membre de la Unió Europea li caldrà adjuntar el document d'identitat del país d'origen.

Els documents necessaris per acreditar els criteris de prioritat són els següents:

  • Per justificar el domicili habitual: un certificat o volant de convivència de l'alumne, on ha de constar l'adreça del domicili i acreditar que l'alumne viu com a mínim amb el pare o la mare que presenta la sol·licitud.
  • Per acreditar la proximitat del lloc de treball del pare, la mare o el tutordocumlegal a l'escola. En el cas de les persones assalariades, és suficient si s'aporta el contracte laboral o un certificat emès per l'empresa. En el cas de ser treballadora o treballador autònom, s'haurà de presentar el model de l'Agència tributària 036 o 037, on es deixa constància del domicili en què es porta a terme l'activitat.
  • Per justificar la renda garantida de ciutadania. Aportació de documents com la certificació o la resolució emesa pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
  • Per acreditar que un membre de la unitat familiar té una discapacitat. Aquest supòsit inclou la discapacitat igual o superior al 33 % de l'alumne, del pare o la mare o d'algun germà o germana, i es valida mitjançant consultes interadministratives. Si no es pot validar o si es tracta d'una discapacitat reconeguda per altres comunitats autònomes, cal presentar el certificat o la targeta acreditativa de discapacitat que emet el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies o els organismes competents en altres comunitats autònomes. També es pot adjuntar el document que acrediti ser beneficiari o beneficiària d'una pensió d'incapacitat permanent de grau total o de gran invalidesa, o bé, quan sigui oportú, el corresponent certificat de les classes passives que tenen reconeguda una pensió de jubilació o retir per incapacitat permanent per al servei o inutilitat.
  • Per acreditar que l'alumne/a forma part d'una família nombrosa o monoparental. Aquesta informació es validarà mitjançant consultes interadministratives quan es faci la sol·licitud de preinscripció. Només quan no sigui possible validar-ho perquè es tracti de títols emesos per altres comunitats autònomes, caldrà presentar el carnet de família nombrosa o el de família monoparental.

Per demanar cita prèvia i formalitzar la sol·licitud:

LLAR D’INFANTS PÚBLICA TAITOM (municipal)
Av. Francesc Macià, 191

93 778 47 62 
olesa@cavallcartro.cat
www.cavallcartro.cat/escoles/llip-taitom
www.olesademontserrat.cat

LLAR D’INFANTS PÚBLICA LA BALDUFA (municipal)
C/ Conflent, s/n

93 744 84 11
olesa2@cavallcartro.cat
www.cavallcartro.cat/escoles/llip-la-baldufa
www.olesademontserrat.cat

LLAR D’INFANTS ESCOLÀPIES (privat subvencionat)
C/ Santa Paula Montal, 6

93 778 02 96
llarinfants@escolapiesolesa.org
https://escolapiesolesa.org/

ESCOLA BRESSOL RODA-RODA (privat subvencionat)
Av. Francesc Macià, 31

93 778 74 49
rodaroda@rodaroda.cat
www.rodaroda.cat