09/09/22

Nova campanya informativa per a fomentar el reciclatge dels residus de vidre a l'hostaleria

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha posat en marxa aquest setembre una campanya informativa adreçada als establiments d'hostaleria i restauració amb l'objectiu de facilitar el reciclatge dels residus de vidre.

Image
Imatge d'ampolles de color verd vistes des de dalt

El sector de l'hostaleria i la restauració genera gairebé el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús que es comercialitzen a tot l'Estat, de manera que és un sector clau per a assolir els objectius de reciclatge. L'Ajuntament d'Olesa ha impulsat una campanya amb la col·laboració de l'entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, per aconseguir el compromís dels professionals del sector i consolidar hàbits sostenibles.

Al llarg de tota la campanya, s'enviaran cartes informatives als establiments del municipi –principalment als bars, cafeteries i restaurants– amb la finalitat d'informar sobre la correcta separació dels residus d'envasos de vidre. També es recordaran les obligacions que tenen els establiments comercials en matèria de gestió de residus, complint amb la normativa vigent a Catalunya i al municipi, que obliga a la seva separació.

Tanmateix, el Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Olesa ha cooperat amb Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre, per tal de garantir que els establiments comptin amb les infraestructures adequades per a la separació i el transport dels residus d'envasos de vidre fins al contenidor. En aquest sentit, es lliurarà de forma gratuïta, als establiments que ho sol·licitin, cubells de diferents capacitats en funció del volum de residus que generin.

D'altra banda, s'està realitzant una prova pilot de recollida comercial de vidre porta a porta a diferents establiments. A causa dels bons resultats de la iniciativa, es preveu la seva ampliació a tots els comerços que ho demanin a la pròxima licitació del servei.

La campanya s'emmarca en l'objectiu de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat i d'Ecovidrio d'impulsar mesures adreçades a fomentar la recollida selectiva de residus municipals. La Unió Europea marcava la recollida selectiva de residus en un 50% l'any 2020 i el percentatge a Olesa va arribar al 37,44%. Donat que l'objectiu per a 2025 serà del 55%, és necessària la implicació de l'administració, els comerciants i la ciutadania per tal de generar menys residus i assegurar el seu reciclatge.