15/02/22

Comença la campanya de reflexió educativa "Caminem junts"

La Xarxa socioeducativa de la infància i adolescència – Pla educatiu d’entorn ha iniciat la campanya "Caminem junts" per a convidar a la reflexió sobre diferents aspectes educatius dels infants com l’autonomia, la necessitat de límits, la confiança, la implicació de la família i l’escola, i la figura dels adults com a models a imitar. El contingut i materials de la campanya s'ha treballat conjuntament amb tots els centres educatius de primària i les llars d'infants del municipi.

Image
Cartell amb persones dibuixades Caminem Junts

La Xarxa socioeducativa de la infància i adolescència – Pla educatiu d’entorn d’Olesa de Montserrat ha posat en marxa la campanya "Caminem junts" coincidint que aquest mes de febrer es celebraran les jornades de portes obertes als centres educatius de primària i que durant el mes de març (del 7 al 21) es farà la preinscripció d’educació infantil i primària del nou curs 2022-23. La cap del departament d'Ensenyament de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, Georgina Solanes, ha destacat que aquesta campanya és "el resultat de la feina conjunta de diversos grups de treball actius de la Xarxa Socieducativa i que té per objectiu acompanyar les famílies i fer una reflexió sobre diferents aspectes educatius dels infants, especialment en moments clau com són l’entrada a l’escola bressol o al segon cicle d'educació infantil".

La tècnica de la Xarxa socioeducativa de la infància i l'adolescència-Pla educatiu d'entorn, Anna Gasset, ha explicat que la campanya "Caminem junts" s'ha centrat en cinc temàtiques que, a més de càpsules informatives que es retransmetran a través d'Olesa Ràdio i que es compartiran a les xarxes socials, aniran acompanyades de cinc il·lustracions de Maria Grimau. Gasset ha explicat que un dels temes que es vol treballar és la implicació dels diferents agents educatius i que la càpsula rep el nom de la campanya, "Caminem junts", "amb l'objectiu que les famílies i les escoles vagin de la mà per aconseguir un objectiu comú: el millor per als nostres infants". La campanya també destaca la necessitat de fomentar l'autonomia a través de la càpsula "Nosaltres podem tots sols" on es remarca la importància que l'infant sigui el protagonista del seu desenvolupament per esdevenir una persona adulta segura i amb recursos. Un altre dels temes que es tractarà, sota el títol "No passa res. Digues no", són els límits, una eina necessària per a família i escola per tal d'anar ensenyant l'infant a viure i conviure en societat. Gasset també ha remarcat que la campanya es dedicarà a reflexionar sobre la necessitat de treballar la seguretat i confiança dels infants a través de la càpsula "Explica'm què faré avui" així com la conscienciació sobre l'exemplaritat dels adults en la darrera càpsula titulada "Si volem que ho facin, fem-ho".

La cap del departament d'Ensenyament, Georgina Solanes, ha puntualitzat que la campanya s’adreça a tota la ciutadania, més enllà de les famílies, per traslladar la idea que "l’educació està present en tots els moments de la vida i que totes les persones som models per als infants". Solanes ha destacat que l'objectiu és reflexionar sobre "el paper educatiu que té la comunitat i que reflexionem sobre el món que volem construir i de quina societat en volem formar part".

"Caminem junts" és una campanya que porta temps treballant-se conjuntament amb totes les escoles de primària i les llars d'infants d'Olesa de Montserrat amb l'objectiu de fer reflexionar sobre temes educatius cabdals en l'etapa dels zero als sis anys.