31/01/22

Aquest febrer, noves activitats del Fem Salut Olesa!

Aquest mes de febrer hi ha noves caminades per l'entorn natural i també per l'entorn urbà, totes dues dins el projecte Olesa, Fem Salut! Aquest projecte que organitza el departament de Salut Pública de l'Ajuntament d'Olesa inclou d'altres activitats gratuïtes com el txikung, atenció plena, ioga maternitat i salut emocional.

Image
Cartell amb uns peus caminant i la informació de les dates dels recorreguts

Aquest mes de febrer engeguen noves caminades per l'entorn natural dins del projecte Olesa, Fem Salut! La primera serà aquest dijous, 3, amb un recorregut de dificultat baixa que anirà pel camí de Can Llimona, la Font del Samper, Collet de Sant Joan i la Urbanització La Balconada. Hi ha una ruta diferent cada dijous al matí on es combinen diferents dificultats, alta, mitjana i baixa per adequar-se a tots els tipus de públic. Les properes seran els dies 10, 17 i 24 de febrer. 

La tècnica del departament de Salut Pública, Tanit Morón, explica que "hem començat a organitzar-les aquest mes de gener i tenen molt bona acollida. Cada 15 dies es fa una ruta de dificultat més baixa per la gent que es vol  iniciar en les caminades per l'entorn natural".

Aquestes caminades per l'entorn natural s'han reprès aquest 2022 després que l'any passat se suspenguessin amb motiu de la pandèmia. Només s'organitzaven rutes per l'entorn urbà.

Les rutes urbanes es fan cada dimarts de 9.30h a 11.30h. El punt de trobada és a la plaça Fèlix Figueras. i són d'intensitat baixa "la idea és donar a conèixer rutes urbanes i que estiguin adaptades per a tothom, també per a la gent amb mobilitat reduïda" explica la tècnica de Salut Pública. Demà dimarts dia 1 es fa la primera, i les següents sortides d'aqauest mes seran els dies 8, 15 i 22.

Totes aquestes activitats formen part del projecte “Olesa, Fem Salut!” que té com a objectius promoure l’activitat física en l’entorn urbà i natural del municipi, així com transformar l’espai públic per fer-lo més saludable i accessible i valorar l’efecte en salut de les persones que practiquen activitat física regular. Aquest projecte inclou activitats fixes setmanals enfocades a la millora de la salut física i mental com les classes de ioga maternitat, atenció plena, txikung, o de salut emocional.  

Els dilluns al matí es fan classes de ioga maternitat, d'11.10 a 12.25h a l'associació de veïns del barri de La Central. El taller de ioga per a dones embarassades promou el benestar, l'equilibri físic, mental i emocional, que són beneficis excel·lents per a la gestació, i dona les eines per establir una bona base per als propers anys com a mare. També va adreçat a les dones en període de post-part, que poden assistir amb el seu nadó.

Dilluns a tarda, hi ha el taller d'atenció plena, que dóna les eines per aprendre a posar en contacte cos i ment amb les emocions, a través de la meditació principalment. Les sessions es fan de 18.30h a 19.30h, al gimnàs de l'escola Josep Ferrà i Esteva.

El taller de txikung que es fa dilluns i dimecres al matí a l'Escorxador. Aquest és un dels tallers que porta més temps i que compta amb més participants. "Actualment està ple i hi ha llista d'espera però les persones interessades s'hi poden apuntar perquè sempre hi ha altes i baixes i també properament, amb el bon temps, es farà a l'aire lliura al Parc Municipal i es podrà ampliar el nombre de participants" apunta Tanit Morón. 

Actualment també hi ha un grup de gestió emocional que es reuneix al Saló de Plens de l'Ajuntament un cop al mes (el tercer dimarts de cada mes de 18 a 20h). L’objectiu d’aquest grup és proporcionar eines per prevenir i/o reduir el patiment i millorar el benestar amb el mindfulness, la compassió i l’acceptació. Aquest grup està dimanitzat per Maite Deamo, psicòloga coach.

Totes aquestes activitats són gratuïtes però les places són limitades i cal fer inscripció prèvia al portal vivetix.com, presencialment a l'Ajuntament d'Olesa o bé al telèfon 93 778 00 50 (ext. 4031/4032).