08/11/21

Destrosses al futur circuit de cal·listènia del barri de Les Planes

El nou circuit del parc de cal·listènia del Parc de Conflent ha estat objecte d'actes d'incívics que han malmès el paviment de cautxú que s'acabava d'instal·lar i que ara farà retardar la seva obertura i encarir el cost d'execució dels treballs.

Image
Destrosses en el paviment de cautxú del nou parc de cal·listenia del barri de les Planes

L'actuació incívica ha fet que el circuit de cal·listènia del barri de Les Planes, que estava a punt d'obrir-se al públic, s'hagi de retardar perquè han destrossat el paviment de cautxú que s'acabava de col.locar, no fent cas ni de les tanques d'obra ni dels cartells informatius que avisaven que no s'hi podia accedir perquè el paviment s'havia d'assecar. L'empresa que executa aquests treballs ha assumit el cost d'aquestes reparacions extra, quantificat en més de 7.000 euros, i ara també es retardarà la data d'obertura al públic, prevista per a finals d'aquest mes de novembre.

El futur circuit de cal·listènia del Parc de Conflent,  entre els carrers de Vall d'Aran i Vallès (per sobre de l'Institut Daniel Blanxart), estava a punt d'enllestir-se. Només restava que acabés d'assecar-se el paviment de cautxú que s'acabava d'instal·lar. L'empresa que duu a terme les obres havia posat la capa de base i només faltava la capa definitiva amb el color. El cap de setmana del pont de novembre, uns incívics van entrar al recinte per utilitzar els aparells d’entrenament tot i estar el recinte tancat. La capa definitiva de color necessita 48 hores per assecar-se, i els operaris van reforçar les tanques d’obres i van col·locar cartells per tal d’avisar als usuaris que no es podia accedir perquè el paviment es tenia que assecar. Malgrat aquestes advertències, algunes persones hi van accedir deixant el paviment de cautxú destrossat amb petjades i forats.

Des de l'Ajuntament es denuncia l'incivisme de persones que ni respecten ni donen valor als equipaments i mobiliari públic, que es paguen amb els impostos de tots i totes perquè tinguin una utilitat de servei públic.

L’empresa constructora ha assumit el cost de la reparació puntual dels trossos fets malbé i també la reforma definitiva. Aquesta consistirà en posar a sobre del cautxú actual una segona capa d'un centímetre de gruix. Aquesta capa també s’haurà d’assecar durant 48 hores i s’haurà de fer guàrdia dins del recinte d’obres per evitar que incívics tornir a entrar i l a facin malbé. Aquesta actuació extra té un cost de més de 7.000 euros.

El departament d'Esports de l'Ajuntament preveia fer la inauguració d'aquest parc el 28 de novembre amb exhibició de diferents esportistes locals. Ara, però, fins que no s’hagi arreglat íntegrament el paviment no es podrà obrir, dependrà de la disponibilitat de les empreses que abasteixen el cautxú. 

La instal·lació respon a la demanda dels joves

Les obres van començar el passat mes de setembre amb la retirada dels elements que hi havia i el canvi de pavimentació de formigó per terra de cautxú, per esmorteïr les caigudes. Posteriorment es van instal·lar els elements del circuït cal·listènia.

Concretament s’hi han instal·lat barres de suport de mà, barres paral·leles dobles, barra triple per push-up (formada per diversos muntants), barra triple de dominades i estació d’entrenament amb mur suec amb barra de mono, entre d'altres.

Aquest nou espai públic respon a la demanda del col·lectiu de gent jove que reclamava un parc d’aquestes característiques al municipi. La regidoria d’Esports va recollir les seves aportacions en el disseny de l'equipament.