24/08/21

L'Ajuntament d'Olesa ha atès durant l'agost més de 400 consultes sobre gènere, feminismes i LGTBIQ+

Sota el títol "Parlem de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+", un agent d'Igualtat ha estat present a la piscina municipal d'estiu i al mercat municipal amb un punt d'informació sobre diversitat i educació sexual i per recollir les demandes i opinions de la ciutadania.

Image
Punt d'informació del SAI a la piscina municipal d'estiu

Durant el mes d'agost la Regidoria de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha dut a terme diverses actuacions per ser més a prop de la ciutadania, així com per escoltar i recollir les seves necessitats. Concretament, s'han fet més de 400 atencions a la piscina municipal d'estiu, tots els dimarts i dimecres a la tarda, i també al mercat municipal, els divendres.

Després de l'experiència del Servei d’Atenció Integral (SAI) que es va desplaçar els dimecres de juliol a la piscina d'estiu per oferir assessorament i informació a les persones del col·lectiu LGTBIQ+, es va plantejar la possibilitat d'habilitar, durant l'agost, un punt d'informació per parlar de gènere, feminismes i LGTBIQ+ a la piscina i també al mercat municipal, com a punts de més afluència de persones. L'objectiu ha estat difondre la tasca del Servei d'Informació i d'Atenció a les Dones SIAD - La Teixidora, fer divulgació sobre educació i salut sexual, violència masclista, gènere i diversitat sexual, així com recollir demandes i opinions de la ciutadania.

Les intervencions realitzades han tractat sobre educació i salut sexual, educació en gènere i diversitat sexual. Alhora, s'ha informat de les tasques del Departament de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament, sobre els protocols locals contra la violència masclista, sobre la tasca de l'agent d’Igualtat i el servei del SAI, i s'han recollit testimonis personals en relació a temes d’igualtat de gènere i drets LGTBIQ+, així com opinions dels diferents grups d’edat.

"Hem generat un espai d’aprenentatge i conversa molt positiu. Ho valorem molt positivament" explica l'agent d'Igualtat, Pol Rodríguez, qui destaca "les intervencions pedagògiques sobre gènere i orientació sexual, a on un dels grups amb els que vam realitzar una petita sessió formativa s’ha animat a explicar a altres joves el que havien après. Per part de les persones adultes, destaquem l’interès en tenir més informació per a poder acompanyar als seus fills i filles. També destaquem l’interès pel material gratuït que distribuíem com samarretes i material informatiu".

El SAI, un servei gratuït d'atenció al col·lectiu LGTBIQ+

El SAI és un servei municipal gratuït que ofereix atenció, assessorament, acompanyament i informació confidencial a les persones LGTBIQ+, famílies, entorn, entitats o professionals, i sensibilització per al conjunt de la població treballant per a construir un poble lliure de LGTBI+fòbia. S'adreça a totes les persones que busquin assessorament o acompanyament entorn de les qüestions relatives a les diversitats afectivosexuals i de gènere, ja sigui per motius personals, professionals o formatius.

El servei està ubicat al carrer Salvador Casas, 3, i es pot contactar a través del telèfon 93 778 00 50 (ext.3500) o el correu electrònic: sai@olesademontserrat.cat