05/09/22

Uns 2.500 alumnes d'infantil i primària han iniciat avui el nou curs a Olesa

L'alumnat torna a l'escola en un curs amb continguts educatius nous i jornada intensiva durant tot el setembre. Uns 1.300 estudiants de secundària comencen el curs el proper dimecres.

Image
Famílies a l'entrada del Col·legi d'Educació Infantil i Primària Sant Bernat

Uns 2.500 alumnes d’infantil i primària han iniciat avui a Olesa el nou curs escolar 2022-2023 en els diferents centres educatius públics i concertats del municipi. L’arrencada del curs s’ha produït sense cap incidència destacable i els alumnes han tornat a classe en un curs amb nous continguts educatius i jornada intensiva al llarg de tot setembre. Dimecres, dia 7, començaran 1.300 alumnes de secundària (ESO, batxillerat i formació professional).

Els infants han tornat a l’escola aquest dilluns sense que s’hagin produït incidències destacables i per primer cop en tres anys no hi ha restriccions per la covid. Enguany el curs ha començat abans que mai, i amb un nou format de jornada intensiva durant tot aquest setembre. Els escolars fan classe de 9 h a 13 h i, si dinen a l’escola, poden fer activitats de lleure gratuïtes fins a l’hora de recollida habitual. Quan s'acabin les classes es garantirà el servei de menjador per a tots els infants. A la tarda, els infants podran quedar-se a l'escola en l'horari habitual fent activitats que no suposaran cap cost extra per a les famílies.

ESO, batxillerat i formació professional no estan afectats per aquest canvi introduït per l'avanáment del calendari escolar i faran els horaris habituals del curs des del principi. 

Nous continguts educatius

El curs escolar 2022-2023 és el primer curs que comença tan aviat, i ho farà amb la gratuïtat d'I2 a les escoles bressol públiques, amb ràtios més baixes a P3 i amb el desplegament dels nous currículums.

En l’àmbit pedagògic, la novetat principal és que els centres estrenaran continguts, tant a educació primària com a l’ESO. Però no tots els centres introduiran els nous currículums, ja que tenen un any de marge per aplicar aquests canvis implantats per la LOMLOE. L’objectiu és avançar cap a un aprenentatge per competències, més transversal i menys memorístic. En el cas del batxillerat, no hi ha moratòria i s’estrenaran els temaris perquè l'alumnat que comenci ara batxillerat ja haurà de fer la nova selectivitat el 2024.

Inauguració oficial del curs escolar a Olesa

L'acte oficial d'inauguració del curs escolar 2022-2023 a Olesa tindrà lloc aquest dimecres 7 de setembre, a les 17 h, a l'Auditori de la Casa de Cultura. Comptarà amb la participació dels representants de tota la comunitat educativa del municipi.

En el decurs de l'acte es farà la conferència "Aprendre de la incertesa: què ens aporta la neuroeducació?", a càrrec de David Bueno i Torrens, doctor en biologia i professor i investigador de la secció de Genètica Biomèdica, Evolutiva i del Desenvolupament de la Universtitat de Barcelona.

Tot seguit es retrà homenatge a les docents que es jubilen enguany: Dolors Falcó i Font, Pilar Guillamón Alcón, Rosa Fauste Orradre i Montserrat Nomen Ubach.