Illa de vianants del nucli antic

Accés a l'illa de vianants pel carrer de Salvador Casas

L’illa de vianants comprèn la zona emmarcada, per la banda nord, des del carrer de Santa Oliva cap al sud; des d’Anselm Clavé cap al nord; des de la Riera de Can Carreras cap a l’oest i des del carrer Vall d’Aran cap a l’est. A cadascuna de les entrades a la zona de l’illa hi ha un control d’accés mitjançant càmeres, que fan lectura de les matrícules de tots els vehicles que hi accedeixen. 

L’objectiu de l’illa de vianants és el de pacificar el trànsit al barri del nucli antic, que per la seva configuració, amb carrers estrets i la presència d’escoles, no està pensat per als vehicles. Per aquesta raó l’objectiu és reduir l’afluència de trànsit rodat, restringint l’accés dels vehicles a unes determinades franges horàries, a excepció dels autoritzats i dels serveis essencials.

Els horaris de càrrega i descàrrega i lliure accés a l’Illa de vianants són:

  • De dilluns a divendres, de 9.15 a 12.15 i de 15.15 a 16.30 h.
  • Dissabtes no festius, de 8.00 a 11.30 i de 14.00 a 16.30 h.

Com tramitar les autoritzacions d’accés:

Qui pot demanar autorització d’accés?

  • Persona empadronada al Nucli Antic: pot demanar una autorització permanent. Si el seu vehicle no està censat a Olesa de Montserrat, ha de presentar el darrer impost de circulació pagat.
  • Persona no empadronada però amb una propietat al Nucli Antic: ha de sol·licitar una autorització temporal (anual).
  • Persona empadronada al Nucli Antic que necessita suport de familiars: la persona resident al Nucli Antic ha de sol·licitar una autorització temporal (anual) perquè els familiars hi tinguin accés.
  • Personal d’instal·lacions, treballs de pintura, obres, etc: la persona resident al Nucli Antic, o bé el personal d’empreses d’obres i instal·lacions han de sol·licitar una autorització per als dies necessaris (s’ha de presentar la matrícula del vehicle juntament amb el pressupost, contracte, factura o llicència d’obres).
  • Pàrquings de pupil·latge: la persona usuària ha de sol·licitar una autorització permanent per a persones empadronades i temporal per a no empadronades.
  • Persones que s’abasteixen d’aigua a la plaça de les Fonts: han de sol·licitar una autorització temporal (anual). Hi podran accedir en horari de càrrega i descàrrega.

En casos imprevistos (per exemple auxili en cas d’incapacitat física sobtada), l’autorització necessària podrà ser substituïda per una instància acompanyada d’una justificació degudament acreditada, des del moment d’accés imprevist a l’illa de vianants del Nucli Antic i abans que hagin transcorregut 72 hores.

Pel que fa als enterraments, l’empresa gestora del tanatori, POMFUSA, comunicarà a l’Ajuntament els enterraments i alhora informaran les persones usuàries de l’existència de l’illa de vianants, per tal que les famílies dels finats puguin facilitar les matrícules dels vehicles que necessitin accedir fins a l’Església, i que tindran accés sense problema.

L’illa de vianants comprèn la zona emmarcada, per la banda nord, des del carrer de Santa Oliva cap al sud; des d’Anselm Clavé cap al nord; des de la Riera de Can Carreras cap a l’oest i des del carrer Vall d’Aran cap a l’est. A cadascuna de les entrades a la zona de l’illa s’han instal·lat càmeres, sis en total, que fan lectura de les matrícules de tots els vehicles de motor que hi accedeixin. Per ser vehicle autoritzat, cal registrar la matrícula a l’Ajuntament.