30/03/23

L’Ajuntament d’Olesa, reconegut com a referent digital i de govern obert

L’Ajuntament d’Olesa ha rebut per cinquè any consecutiu el guardó del Consorci Administració Oberta de Catalunya que distingeix el compromís del món local en la transformació digital de l’administració pública i govern obert.

Image
Reconeixements AOC en la categoria de municipis de 20.001 a 50.000 habitants

L'Ajuntament d'Olesa ha tornat a rebre el Reconeixement Administració Oberta, un guardó que atorga el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) i que distingeix les administracions capdavanteres a Catalunya en transformació digital i govern obert.

En total s'analitzen els 947 ajuntaments i 41 consells comarcals catalans i enguany han estat guardonats 88 ens locals catalans repartits en set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa. L’Ajuntament d’Olesa ha aconseguit mantenir-se en el top 10 dels ens de 20.001 a 50.000 habitants.

El 1r Tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament d’Olesa, Jordi Martínez, ha recollit el guardó a l'acte que s’ha celebrat a l’emblemàtic teatre Kursaal de Manresa. La cerimònia ha comptat amb la presència de la Consellera de la Presidència i Presidenta del Consorci AOC, Laura Vilagrà, del President de Localret i Vicepresident del Consorci AOC, Jaume Oliveras, de l’Alcalde de Manresa, Marc Aloy i del Director Gerent de l’AOC, Santi Gallardo.

Aquests reconeixements, que han assolit la seva vuitena edició, tenen com a objectiu posar de manifest la feina de les administracions locals i aprendre de les millors experiències per a impulsar una administració digital.

Per determinar els guanyadors, l'AOC té en compte l'índex de maduresa digital de cada administració (IMD) i es determina a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs dels ens locals. S’avalua la implantació dels serveis digitals que permeten a la ciutadania exercir els seus drets digitals; l'activitat dels serveis digitals de tramitació amb la ciutadania, gestió interna i interoperabilitat; i la implantació dels principis de govern obert.

L'Ajuntament d'Olesa ha apostat en els darrers anys per l'administració electrònica i la innovació digital, amb l'objectiu de millorar el servei a la ciutadania i les empreses, facilitant l'accés a l'administració i simplificant processos. El Consistori ha estat reconegut en les edicions dels reconeixements AOC dels anys 2018, 2019, 2020, 2021 i 2022.