Projecte JESA

Logo JESA Olesa

Què és el projecte JESA?

El projecte JESA és fruit d'un conveni entre el Departament d'Esports de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat i la Diputació de Barcelona. Consisteix en la promoció de pràctica esportiva entre adolescents i joves a través de la figura de l'educador/a esportiu, en espais municipals o de l'àmbit públic. 

El programa té un caràcter lúdic que vol potenciar els valors que té l'esport, així com hàbits de vida saludables. De fet, actualment el 81% de les persones adolescents no assoleixen els nivells d’activitat física recomanats per l’OMS, fet que no només afecta a aquestes persones durant tota la seva vida sinó que, a més, afecta als serveis de salut i a la societat en el seu conjunt.

Destinataris del projecte:

El jovent d’entre 12 i 18 anys, ja que en aquestes franges d’edat és on, estadísticament, hi ha el més nombre de casos d'abandonament esportiu. Ara bé, si algun jove de menys o més edat hi  vol participar, pot fer-ho ja que l’objectiu principal es que tothom tingui accés a fer esport.

 

Objectius

Objectius:

Els objectius generals són dos:

  • Disminuir l'abandonament esportiu i el sedentarisme que es produeix darrerament en molts casos d'adolescents i joves.
  • Afavorir i acompanyar els joves perquè generin el seu propi projecte de vida en equitat, sense exclusions, i fomentant hàbits de vida més actius i saludables.

D’altra banda, els objectius específics i operatius són:

  • Crear una comunitat esportiva activa amb els joves d’Olesa de Montserrat.
  • Treballar conjuntament amb entitats esportives d’Olesa de Montserrat per tal d’ajudar en qualsevol problemàtica o necessitat que puguin arribar a tenir 
  • Generar nou coneixement, amb la creació d’articles d’interès realitzats per les persones especialistes en les temàtiques afins.
  • Detectar problemàtiques comuns i donar resposta a les necessitats de coneixement mitjançant formació i/o compartint experiències exemplars que es fan en altres territoris.
  • Compartir i gestionar coneixement mitjançant diverses eines de participació (blogs, fòrums, documents...) i actuar com a repositori d’informació.

Formulari d'inscripció

Omple el següent formulari per inscriure't a les activitats. JESA és un projecte per acompanyar els i les joves de 12 a 18 anys.

https://participa311-olesademontserrat.diba.cat/assemblies/joventutesportiva/f/4967/

Si vols també podeu parlar-nos a través de la xarxa social d'Instragram Instagram JESA 

Contacte

Instagram JESA

Correu elèctronic JESA

Responsable tècnic: Jordi Barrero Gil

 

 

logos ajuntament, diputació i jesa

Esdeveniments JESA

En aquest apartat, tens tots els esdeveniments que el JESA Olesa de Montserrat fa al municipi