05/04/24

Olesa de Montserrat celebra el Dia Mundial de l'Activitat Física i la Salut amb una jornada plena d'esport

Els departaments d'Esports i Salut Pública, conjuntament amb entitats esportives locals, organitzen una jornada de tastets esportius.

Image
Cartell del dia mundial de l'activitat física i la salut 2024

Cartell de la jornada esportiva per al dia de l'Activitat Física i la Salut

El diumenge 7 d'abril, la Plaça de Catalunya d'Olesa de Montserrat es convertirà en l'epicentre de la celebració del Dia Mundial de l'Activitat Física i la Salut. Amb l'objectiu de promoure l'exercici físic com a eina de benestar, salut i combatre el sedentarisme, els departaments de Salut Pública i Esports, conjuntament amb entitats esportives locals i la col·laboració de la Diputació de Barcelona, han organitzat una jornada especial que s'adreça a totes les edats.

Jeanne Badal, tècnica d'Esports, i Tanit Morón, tècnica de Salut Pública, expliquen que "aquesta activitat s'ha creat per commemorar les dues diades del cap de setmana: el Dia Mundial de l'Activitat Física, el dissabte 6, i el Dia Mundial de la Salut, diumenge 7".

Audio file

La jornada començarà a les 10 h i s'allargarà fins a les 13.30 h, oferint una àmplia gamma d'activitats esportives per a tots els públics. Entre les propostes destaquen els "tastets d'esports", que permetran als assistents provar diferents disciplines com el futbol sala, el voleibol, el tennis taula i el bàsquet. A les 11 h, els assistents podran gaudir d'una exhibició de patinatge artístic. Aquestes activitats estaran gestionades per les entitats esportives locals, que aprofitaran l'ocasió per donar a conèixer el seu treball i fomentar la participació ciutadana. També hi haurà un circuit esportiu reservat per a la petita infància. 

A més, el Departament de Salut Pública aportarà un taller de Txi Kung a les 10 h i una caminada familiar pel riu a les 11 h. A les 12 h, també s'organitzarà una activitat de zumba que promet ser un dels moments més animats de la jornada, després de l'èxit que va tenir l'any passat. Badal i Morón comenten que "la salut està totalment relacionada amb la pràctica esportiva i així es demostra en les activitats recorrents organitzades pels departaments".

Audio file

La jornada es clourà amb una pedalada a les 17 h organitzada per la Unió Ciclista Olesana. Aquesta recorrerà els nous carrils bici d'Olesa i visitarà el Bikepark, un espai municipal d'ús públic encara poc conegut per molts ciutadans.

Aquesta iniciativa no només busca fomentar l'activitat física entre els olesans de totes les edats, sinó també és una oportunitat única per gaudir d'un dia ple d'activitat física, conèixer les entitats esportives locals i, sobretot, prendre consciència de la importància de mantenir un estil de vida actiu per a la salut.