Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Inici de les obres d’un nou col·lector d’aigües pluvials al carrer del Bages25/1/2022

A principis de febrer arrencaran les obres d’un nou col·lector d’aigües pluvials al carrer del Bages per millorar el manteniment, neteja i funcionament de la xarxa de sanejament del barri de Les Planes i evitar inundacions quan plou.El dimarts 1 de febrer s’iniciaran les obres per a la construcció d’un nou col·lector d’aigües pluvials al carrer del Bages que desembocarà a la riera d’Oromir. El projecte s’ha posat en marxa amb l’objectiu de millorar la xarxa de sanejament del barri de Les Planes i donar solució al dèficit de capacitat hidràulica que s’ha anat reportant després de cada episodi de pluja intensa a aquesta zona.

 

El col·lector unitari existent al carrer del Bages no té capacitat suficient per transportar totes les aigües pluvials que són retingudes per la reixa interceptora del carrer d’Urgell. De fet, aquesta reixa recull totes les aigües pluvials que provenen de la conca hidràulica superior de Les Planes, una àrea de més de 13.700m2. Aquest volum es tradueix en desbordaments de la xarxa i del col·lector, amb la problemàtica afegida de que travessa algunes parcel·les privades provocant la inundació d'aquestes.

 

La construcció del nou col·lector implica la col·locació de quatre pous de registre. D’aquesta manera, es millorarà el manteniment i neteja del tram així com el funcionament del clavegueram.

 

Al tractar-se d’una actuació a carrers de l’espai públic amb afluència de vehicles, es delimitarà i senyalitzarà la totalitat de cada obra mentre durin els treballs. Quedarà prohibit l’aparcament al carrer del Bages entre el carrer d’Occitània i el carrer d’Urgell ja que les zones d’aparcament s’utilitzaran com a via de circulació de vehicles. Tanmateix, tot i que el carrer d’Occitània quedarà sense sortida, es podrà pujar pel carrer de Segarra i tots els veïns mantindran l’accés amb els seus vehicles. La parada i circulació de l’autobús (línia M2) no es veuran afectades.

Col·lector d’aigües pluvials al carrer del Bages

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional