Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

RESULTAT PROCÉS PARTICIPATIU D'INVERSIONS 2017

 

 

El procés participatiu d'inversions 2017 permetrà tirar endavant sis projectes proposats per la ciutadania. Del 12 al 26 de juny el veïns i veïnes han pogut votar telemàticament a través de la pàgina web de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat aquells projectes que més els ha agradat. En total hi han participat 1.245 olesans i olesanes majors de 16 anys. 

 

Aquesta ha estat la primera vegada que els veïns i veïnes d’Olesa han decidit amb els seus vots quins projectes prefereixen en base a les propostes fetes per la ciutadania i entitats del municipi. La reforma dels espais exteriors de l’escola Mare de Déu de Montserrat, l’arranjament de l’aparcament del pavelló esportiu Salvador Boada i de la pista d’atletisme, la millora dels nous vestuaris del club d’atletisme, l’acondicionament d’ombra al pati de l’escola Puigventós, la reforma dels vestidors del pavelló de bàsquet o la plantació d’arbres són els projectes ciutadans més votats del total de 34 inclosos al procés participatiu d’inversions 2017 impulsat per l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat. Ara bé, seguint el que marquen les bases del procés, només el 25% de la partida d’inversions participatives, 200.000€ en total, es poden destinar a obres en equipaments. 

 

El projecte de reforma del pati de l’escola Mare de Déu de Montserrat que contempla la creació de diferents espais d'aprenentatge (pressupostat en 21.598€) ha estat el projecte ciutadà que ha rebut més votacions de part de la població amb un total de 243 vots; seguit de la proposta per arranjar el pàrquing situat a la zona del Pavelló Salvador Boada i la pista d'atletisme, amb un preu estimat de 50.000€. Justament la millora de la pista esportiva del Club Atletisme Olesa i la construcció de nous vestidors o ampliació dels actuals ha estat la tercera proposta ciutadana que ha rebut més suports (201 vots), amb un cost estimat al voltant dels  50.000€. El quart projecte més votat, ha estat el que contempla habilitar un espai d’ombra al pati de l’escola Puigventós (190 vots) construint una infraestructura mitjançant tendals en forma de vela. Aquesta actuació estava pressupostada en 5.759€. Entre els projectes més votats també es troben la reforma dels vestidors del pavelló de bàsquet (167 vots), la plantació d’arbres (158 vots), i la construcció de passos elevats de vianants (144 vots).

 

Els projectes que es tiraran endavant

La comissió tècnica encarregada de valorar el projectes ha estat també l’encarregada de decidir quins projectes es poden realitzar del llistat de propostes més votades. I és que les bases marquen que només el 25% es pot destinar a obres en equipaments. Per tant, per aquesta raó, les obres a equipaments que finalment es faran són la millora de la pista i nous vestidors del Club Atletisme Olesa,  ja que el cost estimat del projecte, 50.000€, ja suposa el 25% del total de la partida. Quant a actuacions en l’espai públic, els projectes que es realitzaran són el de redisseny i reforma dels espais exteriors de l’escola Mare de Déu de Montserrat (calculat en 21.598€), l’arranjament de l’aparcament del pavelló esportiu Salvador Boada i de la pista d’atletisme (valorat en 50.000€); l’acondicionament d’ombra al pati de l’escola Puigventós (valorat en 5.759€), la plantada d’arbres (calculada en 24.321€) i la construcció de rampes als passos de vianants (per un valor de 50.000€). Ara, les inversions escollides han de seguir el procés de tramitació que pertoqui en cada cas amb l’objectiu estiguin enllestides, si és possible, a finals d’aquest 2017.

 

La ciutadania podia escollir fins a quatre projectes d’un total de 34 propostes seleccionades. Inicialment es van presentar al procés prop d’un centenar, però un cop feta l’anàlisi de totes les propostes rebudes en primera instància, i eliminades les duplicitats i aquelles que no eren viables per qüestions econòmiques, tècniques o jurídiques, van quedar un total de 34 propostes de millora que van ser sotmeses a votació.  Les propostes presentades han estat valorades per la Comissió Ciutadana d’inversions i la Comissió Tècnica.

 

A les votacions han pogut participar tots els ciutadans i ciutadanes empadronats a Olesa de més de 16 anys i també totes les entitats olesanes inscrites al Registre Municipal d’Entitats.

 

 

 

 Resultat proces de votacio pagina 1

 Resultat proces de votacio pagina 2

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional