Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Les farmàcies olesanes recapten 2.300 euros en material sanitari per a Ucraïna10/3/2022

Aquestes donacions s’han ingressat al número de compte de l’ONG Farmacéuticos Mundi (Farmamundi) per tal de garantir el subministrament de medicaments amb seguretat, eficàcia i en les condicions adequades de conservació.Les set farmàcies olesanes han recaptat un total de 2.354,38 euros entre la ciutadania. Aquestes donacions s’han ingressat al número de compte de l’ONG Farmacéuticos Mundi (Farmamundi) encarregada de subministrar els medicaments amb seguretat i en les condicions adequades.

 

Des del col·legi de Farmacèutics de Catalunya s’ha enviat una carta a totes les farmàcies on es  demana que es recondueixen les iniciatives particulars a un número de compte per garantir les necessitats reals.    

 

Farmamundi explica que, a través de l’Agència Espanyola de Cooperació i Desenvolupament (AECID), s’ha fet un important subministrament de material sanitari que ja és a destí. Aquest enviament respon a les necessitats reals expressades tant des del govern d’Ucraïna com entitats acreditades que estan treballant allà sobre el terreny.

 

D’altra banda, pel que fa a medicaments, Farmamundi ja té a punt un enviament elaborat amb els mateixos criteris formulats des d’Ucraïna i responen a les necessitats d’aquesta crisi humanitària.

 

Garantir la qualitat dels medicaments

 

Farmamundi recorda que cal procedir de forma organitzada i eficaç a l’hora de realitzar l’enviament de medicaments. Cal garantir les condicions del transport i també evitar enviaments inadequats o amb informació poc comprensible, així com vies que no garanteixin que arribin als agents responsables de l’assistència.

 

Els medicaments han d’arribar els que es necessiten amb format i condicionament adequat,  amb informació comprensible pels receptors i pels canals que garanteixen el seu bon ús i accés. Cal evitar especulacions de mercats i, sobretot, eliminar enviaments que no responen a les necessitats reals i, per tant, lluny de ser un ajut, es converteixen en un sobrecost, a més d’una sobrecàrrega de la feina, ja difícil donada la situació a Ucraïna.

 

Compte bancari per realitzar aportacions

 

Farmamundi posa a disposició de la ciutadania que vulgui col·laborar un número de compte a Bankinter ES3601287632770100012607

 

La idea és garantir que el que es subministra es fa amb seguretat i eficàcia, i que els medicaments responen a les necessitats reals que tenen els prestadors dels serveis assistencials en el territori. D’aquesta manera ens assegurem que no  es produeixin enviament inservibles i/o vagin a parar a circuits no segurs o arribin en condicions inadequades.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional