Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Qualitat de l'aire
La qualitat de l’aire d’Olesa de Montserrat no presenta problemes greus de contaminació. Per aquest motiu, el municipi no està inclòs en les zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric de diversos municipis de les comarques del Barcelonès, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat, ja que no supera els nivells de diòxid de nitrogen i de partícules establerts.

No obstant això, el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat controla periòdicament la qualitat de l’aire mitjançant la sol·licitud d’estudis a la Diputació de Barcelona. Els últims estudis es van dur a terme els anys 2014 i 2016.

Els resultats de l’estudi de la qualitat d’aire del municipi del 2014, mitjançant la instal·lació d'una unitat mòbil de control de contaminació atmosfèrica, van ser que la qualitat de l’aire a Olesa de Montserrat era correcta i no superava els nivells de contaminants.

Els resultats de l’estudi del 2016 , per tal de fer una avaluació de seguiment del nivell d'immissió dels compostos orgànics volàtils, indicaven que la qualitat de l’aire del municipi era correcta en relació amb aquests compostos.

Respecte a la contaminació acústica i el soroll, l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat té aprovada una Ordenança reguladora del soroll i les vibracions i el Mapa de capacitat acústica, que concreta els instruments jurídics necessaris, i també tècnics, perquè es pugui donar una resposta adequada a les inquietuds dels ciutadans i les ciutadanes vers la contaminació acústica, per millorar la seva qualitat de vida, en un procés d'una creixent conscienciació ambiental.

Des de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat durant l’any 2018 s’ha fet una campanya de conscienciació sobre la contaminació acústica per evitar sorolls nocturns que destorbin el descans veïnal. 

Per a més informació sobre la qualitat de l’aire i, també, sobre la telefonia mòbil i els camps electromagnètics podeu consultar els enllaços de la Generalitat de Catalunya.

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional