Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

SERVEIS SÒCIOSANITARIS

Tots els ciutadans i ciutadanes tenen un equip d'atenció primària i un CAP de referència segons el lloc de residència a càrrec del CatSalut. La targeta sanitària individual (TSI), és el document que identifica i permet l'accés als centres i els serveis del sistema sanitari públic assignats.

 

 

 Informació bàsica CAP Olesa de Montserrat

 

 

Serveis que us ofereix CAP Olesa:

 

L'equip d'atenció primària (EAP) és el conjunt de professionals de medicina de família, pediatria, infermeria, odontologia, treball social i d'atenció al ciutadà, preparat per oferir una atenció integral que inclou l'atenció i la promoció de la salut i l'educació en els hàbits saludables, la prevenció de malalties i l'orientació en l'assistència social. Els ciutadans i ciutadanes poden canviar el seus professionals de referència (metge o metgessa de família, pediatre o pediatra i infermer o infermera) dins el seu equip d'atenció primària i també poden fer lliure elecció de centre i d'equip.

 

Per consultar tota la informació sobre els equips, els horaris de visita i tot el seguit de serveis que s'ofereixen al CAP d'Olesa, s'ha elaborat una guia explicativa (Guia de Serveis sociosanitaris CAP Olesa de Montserrat). En aquest document també hi trobareu altres serveis als que hi podeu tenir accés com són el servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR), el Centre d’Atenció a les Drogodependències (CAS), la Unitat Funcional o el Servei de Salut Mental.

 

El CAP d'Olesa disposa de servei de transport sanitari per si teniu necessitats específiques (cal parlar amb el vostre metge de referència). També podeu demanar informació sobre la  prestació ortoprotètica que inclou les pròtesis externes, ortesis i cadires de rodes prescrites per metges especialistes de la xarxa sanitària pública i que estiguin incloses a la cartera del Sistema Nacional de Salut vigent. Es dispensa a ortopèdies i a oficines de farmàcia i estan subjectes a l'aportació econòmica per part de l’usuari.

 

El CAP Olesa també ofereix serveis de prevenció de les malalties i promoció de la salut individuals i en grup, en col·laboració amb el Departament de Salut i l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat.

 

Programació de visites: 

 

Per demanar la programació de visita és necessari tenir a prop la targeta sanitària individual (TSI), on consta el seu codi d'identificació personal (CIP).

 

Targeta sanitària

 

Podeu sol·licitar els serveis del vostra EAP demanant visita concertada telemàtica o presencial:

 

 Call Center Mutua Terrassa

 

Si no heu concertat visita prèvia però requeriu atenció podeu adreçar-vos al CAP de 8h a 20h, de dilluns a divendres, i us atendran el o la professional sanitària que teniu assignada, o bé altres membres de l’EAP disponibles en aquell moment.

 

Fora d’aquests horaris, el CAP Olesa disposa d’atenció continuada de dilluns a divendres, de 20h a 24h i dissabtes, diumenges i festius de 8h a 24h.

 

Com actuar en cas d’urgència?

 

En cas que us trobeu davant d’una urgència podeu anar al CAP Olesa o trucar al telèfon 061 CatSalut Respon, on metges i infermeres donen consells de salut i assessoren sobre què cal fer en cada situació. Si cal, envien el metge a domicili o una ambulància.

 

Recordeu que, si no és estrictament necessari, no heu d’anar directament als serveis d’urgències dels hospitals. Així s’evita que es col·lapsin en detriment de les persones que més els necessiten.

 

En cas d’emergència (accident, dolor al pit...), truqueu al 112 

 

En cas de patir violència masclista també podeu trucar a 900 900 120 / 016

 

Urgències Canal Salut

 

APP 061 CatSalut respon:

 

Catsalut té a disposició de la ciutadania l'APP 061 CatSalut respon, una aplicació mòbil pública i gratuïta, propietat del Servei Català de la Salut. A través de l’app, i sempre que s’hagin omplert les dades de salut, el 061CatSalut Respon pot consultar i actualitzar la història clínica del pacient, el que aporta la informació al moment i actualitzada als metges i infermers del servei, per tal de donar la millor resposta al ciutadà. A més a més, permet el reconeixement dels pacients crònics i complexos i altres d’especial seguiment.

 

L’app informa de quan cal trucar al 061 CatSalut Respon i ubica els centres i equipaments de Salut de tot Catalunya, en referència a la vostra localització. En aquesta primera versió, CAPs, CUAPs i Hospitals.També dóna informació sanitària, doncs permet accedir a vídeos i consells de salut així com rebre avisos i notificacions relacionades amb la salut. En l’app 061 CatSalut Respon també hi trobareu informació de drets i deures del titular de la Targeta Sanitària Individual (TSI).

  

 

 

                                  APP 061 CatSalut respon                                   APP 061 CatSalut respon                   

                                         IOS                                                    Android

 

          

Enllaços d’interès:

 

Tràmits i consultes sobre els serveis de salut: 

Consells i recursos de salut:

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional