Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

CAMPANYA ADONA'T

aDona’t és una campanya impulsada per la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat que va començar el març de 2016 i que programarà activitats amb l’objectiu de promoure i reivindicar el paper de la dona fins el març de 2017. La campanya s’ha vertebrat en quatre eixos per fer una sensibilització més específica i, així, tenir més incidència entre la població.

 

Per què és necessària una campanya com aDona’t?

Tot i que l’objectiu és aconseguir un canvi global de la situació de les dones, des de la regidoria d’Igualtat apostem per l’acció local com a motor de canvi ja que la incidència i l’impacte que s’aconsegueix a les persones és major.

 

D’altra banda, vint anys després de la Conferència Mundial sobre la Dona que es va fer a Pequín el 1995, encara no hi ha cap país del món que hagi assolit la igualtat de gènere. Segons l’agència de les Nacions Unides per a la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones (UN Women) actualment hi ha menys d’una vintena de dones que són caps de govern i la representació femenina als Parlaments només ha augmentat de l’11% al 22% en dues dècades (el Parlament amb una representació més alta de dones -63,8%-és el de Ruanda). Aquesta falta de representació en els llocs de decisió política i la violència contra les dones són un fenomen global; hi ha hagut progressos en àrees com l’accés a l’educació o a la sanitat, però encara hi ha molta feina pendent en l’àmbit de l’accés al treball, la igualtat de salaris, la lliure tria del seu futur o el dret de les dones a controlar la seva sexualitat sense coercions.

 

Eixos de treball:

 1. Món laboral: situació, condicions i drets amb perspectiva de gènere.
 2. Violència cap a les dones i les nenes
 3. Valors i rols socioculturals.

 

 

Març-Maig

Juny-Agost

Setembre-Novembre

Desembre-Febrer

EIX 1

EIX 2

EIX 3

EIX 4

 

 

La campanya aDona’t servirà per treballar conjuntament l’abordatge d’aquests eixos, donar a conèixer els recursos del municipi, visibilitzar i avaluar les polítiques d’igualtat de gènere així com detectar i actuar sobre mancances i limitacions.Les activitats que s’organitzin en el marc de la campanya es dirigiran a tota la població però amb especial incidència a les entitats, AAVV, escoles i instituts, serveis de salut, comerços i empreses.

 • Cartell campanya aDona't
 • Adona't diversitat sexual
 • Cartell 3r eix campanya adona't
 • Tallers de tardor àrea igualtat
 • Twitter
 • Facebook
 • Instagram
 • Telegram_petit.png
 • RSS
 • Youtube-32x32.png
 • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons europeu de desenvolupament regional