Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat avança en la creació i consolidació d’espais que faciliten la participació del conjunt de la ciutadania, per tal d’impulsar i dur a terme polítiques públiques properes a la voluntat dels olesans i les olesanes.

 

La participació ciutadana té dos grans protagonistes: les persones a títol individual i les entitats. Les entitats han de jugar, i juguen, un paper fonamental en tot procés de participació. També ho fa la ciutadania, que a títol individual participa en els processos que busquen sempre la màxima representativitat. Però cal obrir els processos als ciutadans i ciutadanes buscant la màxima representativitat.

 

Els consells de participació ciutadana són un dels instruments per aconseguir el procés participatiu, però no és l’únic. Les consultes, les sessions informatives i de debat amb possibilitats de fer propostes de millora sobre temes comuns, les propostes i votacions en processos participatius de municipi, les iniciatives populars, la participació en els Plens Municipals... Són altres fórmules que permeten a la ciutadania, de manera individual o mitjançant les entitats del municipi, participar i incidir directament  en les polítiques.

 

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat vol fomentar decididament la participació ciutadana, de les entitats i de la ciutadania a les entitats. Amb aquesta finalitat vol impulsar de forma prioritària la vida associativa del poble, assumint el compromís de facilitar de forma continuada suport a les entitats locals i portant a la pràctica el principi de subsidiarietat en l'àmbit local. I alhora també vol que el conjunt de la ciutadania disposi i trobi espais on poder participar sobre temes que afecten al conjunt dels ciutadans i ciutadanes.

 

Els consells sectorials conviuen amb la plataforma Participa Olesa de Montserrat, espai virtual de participació que és també un espai de trobada i construcció d’una participació activa i transparent.

 

L’Ajuntament fa també una aposta decidida per que el conjunt de la ciutadania conegui en profunditat les diferents formes de participació, mitjançant les campanyes comunicatives sobre la normativa.

 

Contacte Participació Ciutadana: 

 

Telèfon: 93 778 00 50

E-mail: participacio@olesademontserrat.cat

Web: http:www.olesademontserrat.cat   

Notícies

Més notícies

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional