Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Activat el nivell 3 del Pla Alfa pel risc d'incendis forestals13/7/2021


El departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha activat el Pla Alfa nivell 3 de risc d’incendi forestal com a conseqüència de les altes temperatures. Olesa de Montserrat es troba dins del nivell 3 d’aquest pla i es recomana, com a mesura de prevenció, restringir al màxim tota activitat al medi natural. 

 

L'activació del nivell més elevat al Parc Natural de Montserrat inclou una sèrie de restriccions, entre elles el tancament de les barbacoes, per aquest motiu des del departament de Medi Ambient es notifica el tancament de la zona de barbacoes de l’Areny del Molí. Pel risc elevat d'incendis també s'ha restringit l’entrada amb vehicle al medi natural, excepte a finques particulars i vehicles autoritzats. 

  

L'activació del Pla Alfa ve donada pel mapa de perill diari d'incendi forestal i altres eines d'anàlisi de risc. Per aquest motiu es demana que extremeu les precaucions en qualsevol actuació que pugui ocasionar un incendi forestal.

 

A part d’aquests requeriments, també s’informa que cal seguir algunes recomanacions:

 

-No llenceu burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe en cap cas ni a zona urbana ni rural.
-No llanceu coets, petards, focs d'artifici, globus o altres artefactes que continguin foc en zones de perill, ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades per bosc.
-No deixar deixalles al bosc ni a exposició solar que pugui comportar risc incendi (fustes, vidre, etc.) ni a zona urbana ni rural.
-No sortir al carrer en hores de màxima radiació solar i molta hidratació.
-Tot i que es recomana no fer-ho, si aneu a passejar al bosc, procureu no fumar.

 

L'activació del Pla Alfa, per part dels Agents Rurals, ve donada pel mapa de perill diari d'incendi forestal i altres eines d'anàlisi de risc. En funció de les situacions de perill es gradua en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3, per cada comarca.


L'activació de cada nivell comporta un grau de mobilització d'efectius, la realització de determinades actuacions preventives i, en els casos dels nivells 2 i 3, també l'activació de les fases de prealerta i alerta previstes en el Pla INFOCAT (Pla especial d'emergència per a incendis forestals a Catalunya). 


En situació d'emergència seguiu les informacions i les indicacions de les autoritats. Informeu-vos a través dels mitjans de comunicació social (emissores de ràdio, televisió, web, Twitter, etc.). Recordeu, si necessiteu ajut durant l'emergència, truqueu al 112.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional