Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

UEC Olesa
L'origen de la Unió Excursionista de Catalunya (UEC) a Olesa cal buscar-lo en un reduït grup de joves aficionats a l'excursionisme: La Joventut Excursionista Olesana, creada al 1931 pels alumnes del mestre Adolf Cortel, que es van integrar a la UEC el 25 de febrer de 1935.

 

Encara que l’objectiu principal de les diferents societats UEC era l’excursionisme, la realitat era, i és, que el més important és la relació de persones amb diferents interessos que fan diferents activitats; així, era normal l’existència de seccions d’atletisme, fotografia, teatre, etc. Cal destacar justament de la UEC el fet de ser la pionera a Olesa en tot un seguit d'activitats, algunes de les quals avui constitueixen autèntiques fites en la vida cultural de la Vila. En aquest sentit cal esmentar el paper fundador de l'Entitat en esports com el tennis taula, el tir amb arc, l'atletisme o els escacs; però també cal assenyalar el seu paper impulsor en l'arqueologia local o en el Concurs Nacional de Fotografia "Premi Creu de Saba" o en el Concurs de Teatre Amateur Premi Vila d'Olesa. A banda de les activitats teatrals, també cal destacar la presència que ha tingut l'Entitat en la vida cultural de la Vila: caramelles, esbart dansaire, sardanes, espectacles musicals, la serp estricadora i el drac Olivé. La UEC  té ara a Olesa més de 300 socis col·laborant en algunes de les seves diferents seccions: muntanya, teatre, dansa, rocòdrom, drac Olivé i fotografia.

El local té un vestíbul general anomenat Sala Joan Soler i Prunera, amb una capacitat per a 43 persones i una sala polivalent anomenada Sala Jaume Jané i Barrull, amb una capacitat per a 450 persones.


Adreça:C. Vall d'Aran, s/n


Codi postal:08640


Població:Olesa de Montserrat


Telèfon:93.778.29.52


Correu-e:junta@uecolesam.org


Web:http://www.uecolesam.org


Horari
De dilluns a divendres de 18.30h - 20.30h
Dissabtes 10.00h-12.00h


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional