Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

El Govern renova durant sis mesos els permisos de residència i treball dels estrangers21/5/2020


La Secretaria d’Estat de Migracions ha prorrogat durant sis mesos automàticament les autoritzacions de residència i treball de ciutadans estrangers a partir de l’acabament de l’estat d’alarma, segons publica aquest dimecres el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). 

 

Segons l’ordre ministerial, que ha entrat aquest dimecres en vigor, aquestes autoritzacions quedaran prorrogades sense necessitat d’emetre una resolució individual per a cada una a l’Oficina d’Estrangeria. L’objectiu és evitar que els ciutadans estrangers puguin trobar-se, de manera involuntària i com a conseqüència de la suspensió de terminis administratius, en una situació d’irregularitat sobrevinguda.

 

La Secretaria d’Estat de Migracions reconeix que la impossibilitat de presentar sol·licituds de renovació d’aquestes autoritzacions de forma presencial, sumada a la dificultat de dur a terme aquests tràmits de forma electrònica ha generat als estrangers residents a Espanya i als ocupadors i resta d’agents socials i econòmics «una gran inseguretat jurídica».

 

Per resoldre aquesta situació l’ordre ministerial cerca cobrir múltiples casuístiques amb el desenvolupament de set articles en els quals s’estableix la pròrroga de les autoritzacions temporals de residència i/o treball, així com de les autoritzacions d’estada per estudis, mobilitat d’alumnes, pràctiques no laborals o serveis de voluntariat previstes en la normativa d’estrangeria. A més, s’estén la validesa de les targetes de familiar de ciutadà de la Unió durant l’estat d’alarma i fins a un període de sis mesos a comptar des del seu aixecament.

 

L’Ordre del Ministeri regula també la situació dels estrangers residents a Espanya que no es trobin en el territori nacional i les autoritzacions d’estada del qual o de residència, o visats de llarga durada caduquin durant la vigència de l’estat d’alarma. S’habilita al fet que aquests puguin entrar a Espanya amb el seu document de viatge vàlid a tals efectes i la Targeta d’Identitat d’Estranger o visat caducat.

 

També es preveu que les absències del territori espanyol ocasionades per la situació del COVID-19 no seran tingudes en compte a l’efecte de computar la continuïtat de la residència.

 

 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional