Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Olesa s'adhereix al Manifest dels Ens Locals davant la crisi del Coronavirus15/4/2020


L’Ajuntament d'Olesa de Montserrat s’ha adherit al Manifest dels ens locals davant del Coronavirus. Aquest és un document institucional conjunt de l’Associació Catalana de Municipis, l’Associació de Micropobles de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya on s'exposa la posició i les demandes del món local català davant l’actual moment de dificultat provocat per la pandèmia del Covid-19.


L’acord reclama un confinament estricte, demanant que tothom es quedi a casa amb l’excepció d’aquelles persones que treballen en serveis establerts com a essencials. Així, des del món local es demana a les administracions supramunicipals que les mesures que s’estan prenent a curt termini tinguin com a eix central i com a prioritat la salut de les persones, en especial les més vulnerables al virus, i l’adequació de les infraestructures sanitàries per tal que el personal dels centres hospitalaris puguin desenvolupar la seva tasca amb garanties.

 

El manifest, a banda de reclamar infraestructures sanitàries i ajuts als treballadors i famílies més necessitades, també demana un confinament més estricte per tal que tothom es quedi a casa amb l’excepció només d’aquelles persones que treballen en serveis establerts com a essencials, tot amb l’objectiu i prioritat de tallar de manera efectiva la cadena de transmissió.


D’entre les peticions, el manifest reclama poder mobilitzar el superàvit disponible del 2019 sense limitacions, així com flexibilitzar les directrius de la regla de la despesa i l’estabilitat pressupostària; anul·lar totes les mesures que encara queden de la LRSAL que limiten l’autonomia local; garantir les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per a l’any 2020 i poder-les ampliar per a les noves necessitats que generarà la crisi; contractar persones sense les actuals limitacions, especialment per a donar resposta als nous usuaris de serveis socials que hi ha actualment; i redefinir els programes destinats a actuacions municipals o els nous programes de finançament europeu del període 2021-2027.

El document subscrit també vol mostrar el suport i condol més sentit a les persones i famílies que han perdut els seus éssers estimats; i manifestar el seu ànim als qui s’han contagiat pel COVID-19 i s’estan a casa o als hospitals. Així mateix, es vol agrair a totes les persones que treballen en serveis essencialss, especialment a totes i tots els professionals sanitaris i als equips d’emergència.

 

 

Consulteu al detall el Decret d'Alcaldia de suport i adhesió al manifest


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional