Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Ocupació
cartes de serveis blanc

 

Què és?
Té com a objectiu prioritari millorar l’ocupabilitat dels olesans i les olesanes en situació d’atur o que volen millorar la seva feina actual i que s’adrecen a Cal Rapissa.

D’altra banda, ofereix a les empreses la possibilitat d’adherir-se a la borsa de treball, publicant les seves ofertes de forma ràpida i personalitzada segons les necessitats d’ocupació específiques, facilitant persones que millor s’adaptin al perfil sol·licitat.

Presta un servei específic d’acompanyament en la recerca de feina per a joves entre 16 i 23 anys i orientació acadèmica als centres de secundària mitjançant el programa Transició Escola Treball (TET).
Per tant, és un servei integral d’orientació i assessorament en matèria d’ocupació tant a les persones com a les empreses.

Què ofereix?
- Servei d’informació i orientació per a la recerca d’ocupació (suport en l’elaboració i millora del currículum, carta de presentació, coneixement de canals de recerca de feina, accés a recursos formatius...)
- Inscripció al Servei Local d’Ocupació (SLO-Xaloc)
- Intermediació entre persones que busquen feina i empreses amb una demanda per cobrir un lloc de treball
- Gestió de programes subvencionats per a col·lectius específics (joves, dones majors de 45 anys, persones aturades de llarga durada i persones amb discapacitat) adreçats a la millora de la seva ocupació
- El Club de la Feina, espai amb informació sobre ofertes pròpies i externes, cursos de formació, notícies del mercat de treball, ordinadors amb accés a Internet, impressora i telèfon
- Accés al Club de la Feina virtual mitjançant un perfil de Facebook, “Club Feina CR”

A qui s’adreça?
A les persones d’Olesa de Montserrat en situació de recerca de feina i, alhora, a empreses, comerços i professionals autònoms que ofereixen llocs de treball.

Documentació necessària

Per inscriure’s a la borsa de treball
o Currículum amb foto
o Informe de vida laboral
S’ha de portar aquesta documentació de manera presencial a l’edifici de Cal Rapissa per tal de concertar dia i hora per a l’entrevista.

Per demanar assessorament al personal tècnic de referència (per a temes d’ocupació, empresa i autoocupació)
• Es pot fer de manera presencial, per telèfon o a través del correu electrònic amb la persona de referència. S’ha d’informar del motiu de la demanda i es donarà una cita prèvia amb la persona especialitzada del servei.

Per actualitzar les dades del currículum:
• De manera presencial, s’ha d’omplir el full de modificació de currículum i aportar el nou amb les dades actualitzades. També es pot enviar la mateixa documentació signada per correu electrònic.
Per publicar una oferta de treball:
o Full de compromís signat i segellat per l’empresa
o Formulari d’oferta de treball degudament emplenat on s’especifica el perfil del candidat sol·licitat.
Amb aquesta documentació, que es pot enviar per correu electrònic, s’inicia el procés de recerca de persones candidates.

Com accedir-hi? 
Servei de Promoció Econòmica
C. Ample, 25 - 08640 Olesa de Montserrat
Telèfon: 93 778 00 50 (ext. 3600)
A/e: promocio@olesademontserrat.cat

Horari: de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00 h i dimarts i dijous de 16.00 a 19.00 h

Càrrecs i noms de les persones responsables
Josep Torrent Pey ( torrentpj@olesademontserrat.cat ), cap tècnic del Departament
Vicenç Tur Martí ( turmv@olesademontserrat.cat ), coordinador del Departament
Dídac Solà Sánchez ( solasd@olesademontserrat.cat ), Regidor d’Empresa i Ocupació

Drets de les persones usuàries del servei

- Totes les persones que s’adrecin al Servei, tenen el dret a ser atesos i rebre informació segons les seves necessitats i situació individual.
- Tenir la confidencialitat de les dades personals.
- Rebre tots els recursos disponibles, tant per a les persones perquè puguin assolir el seu itinerari professional, com a les empreses i comerços per tal que aconsegueixin els objectius proposats. 
- En un termini màxim de 15 dies tenir resposta a la demanda.
- Rebre informació de les candidatures. En el moment que el Servei Local d’Ocupació rep una oferta de feina per part d’una empresa, es fa la publicació de la mateixa en el termini màxim de 48 hores, i posteriorment, en el termini màxim d’una setmana s’enviaran els/les candidats/es de la borsa de treball que millor s’adeqüin al perfil professional desitjat.

 

Formes de presentació de queixes i suggeriments

a) Instància al registre municipal (dirigit al Servei de Promoció Econòmica)
b) Correu electrònic a l’adreça: promocio@olesademontserrat.cat

c) Telèfon: 93 778 00 50 (ext. 3600)
d) Bústia de suggeriments, a l’entrada de Cal Rapissa
e) Pàgina web de l’Ajuntament, amb l’enviament d’un formulari http://www.olesademontserrat.cat/pl13/ajuntament-seu-electronica/serveis-i-tramits/id48/queixes-i-suggeriments.htm?cat_13=158

 

Indicadors per a l’avaluació de la qualitat i satisfacció
Donar cita en un termini màxim de 15 dies a les persones que es volen donar d’alta a la borsa de treball, i en el moment de l’entrevista ja donar-les d’alta.
- Actualitzar les dades de la persona que vol modificar o actualitzar la informació curricular en un període màxim de 3 dies.
- En el moment en què les empreses envien la documentació sol·licitada, en un termini màxim de 48 hores fer la publicació de l’oferta. En el termini d’una setmana com a màxim, enviar les dades de les persones candidates segons el perfil sol·licitat.
- Mantenir actualitzada la informació d’ofertes i formació tant del Club de la Feina físic (recepció de Cal Rapissa) com del virtual (Facebook).

 

Data d'aprovació 2019: (en procés d'aprovació pel Ple Municipal)

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional