Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

La Festa dels Miquelets 2022: diumenge2/10/2022


Diumenge, 2 d'octubre, darrer dia del programa de La Festa dels Miquelets 2022.

 

 • 11:00 h. Vestits i roba del segle XVIII al campament de Cal Puigjaner.
  Introducció pràctica i mostra dels diferents tipus de vestimenta del 1700. Xerrada a càrrec del recreador Germán Domingo.
 • 11:00 h. Tupinamburga, La Remeiera a la plaça Nova (a la portalada Renaixentista). L’hora del conte amb la Companyia Lletres Màgiques (Tupinamburga, La Remeiera). Tot seguit, taller de saquets remeiers per a infants a partir de 6 anys. El Remei dels Miquelets (espígol, romaní i sàlvia). Una activitat en col·laboració amb la Biblioteca Santa Oliva.
 • 12:00 h. Batalla urbana al porxo de Santa Oliva. Recreació d’un enfrontament pels carrers del nucli antic d’Olesa seguit de l’ajusticiament del “Capitán Maria” a la Font d’en Roure. Els espais destinats per al públic estaran limitats per tanques de seguretat.
 • 17:00 h. La Pedregada al parc del porxo de Santa Oliva. Construcció de bombardes de farina i batalla. Activitat per a infants i famílies.

Visites guiades:

 

Olesa al 1714. Carrer Església (Punt d’Informació). Una ruta dramatitzada per endinsar-se a la vida quotidiana catalana del segle XVIII tot seguint les peripècies d’olesans i olesanes de l’època. Dues sessions: a les 11:00 h i a les 18:00 h. Cal inscripció prèvia a través de la plataforma Vivetix (les entrades tenen un preu de 3 €).

 

Olesa de Montserrat i la guerra de Successió. Carrer Església (Punt d’Informació). Una ruta dramatitzada per descobrir com vivia Olesa la guerra de Successió de la mà dels seus protagonistes locals. Dues sessions: a les 10:00 h i a les 17:00 h. Cal inscripció prèvia a través de la plataforma Vivetix (les entrades tenen un preu de 3 €).

 

Visites guiades infantils:

 

La Festa dels Miquelets al carrer Església (Punt d’Informació). Una ruta per als més petits (de 3 a 12 anys), acompanyats per una olesana del segle XVIII i el mestre de minyons, on coneixeran qui són els miquelets i què va passar a Olesa al 1700. A les 12 h. Entrades a 1 € a través de la plataforma Vivetix.

 

Durant La Festa:

 

Mercat Barroc a la plaça Nova i voltants de l’Església. Mercat de productes artesanals, alimentaris i mostra d’oficis. Ambientat a inicis del segle XVIII. De 10 h a 20 h.

 

Campament Militar i Exposició “15 anys de La Festa dels Miquelets” a Cal Puigjaner. Recreació d’un campament de l’exèrcit català del segle XVIII. Servei de taverna. Exposició dels “15 anys de La Festa dels Miquelets” al Celler. De 10 h a 14 h.

 


 • Twitter
 • Facebook
 • Instagram
 • Telegram_petit.png
 • RSS
 • Youtube-32x32.png
 • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons europeu de desenvolupament regional