Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L’Ajuntament d’Olesa i la Comunitat Minera garanteixen els mateixos nivells de qualitat del servei durant la crisi sanitària de la COVID-192/4/2020

Tant la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat com la cooperativa d’aigua destaquen el Pla de contingència elaborat per garantir el funcionament de la companyia en abastament d’aigua potable, atenció al públic i reparació d’avaries.La Comunitat Minera Olesana (CMO) ha elaborat un Pla de contingència per garantir el normal funcionament de la companyia pel que fa a l’abastament d’aigua potable al municipi així com l’atenció al públic i reparació d’avaries mentre duri l’estat d’alarma per la crisi sanitària pel coronavirus. Entre algunes de les mesures d’aquest Pla de contingència, la CMO va fer una adquisició d’estoc de productes químics necessaris per al correcte funcionament de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) durant més de 60 dies. L’objectiu ha estat tenir un estoc suficient dels components essencials per a la potabilització de l’aigua com una mesura preventiva per poder pal·liar una eventual dificultat de proveïment.

 

Pel que fa a l’atenció al públic, la CMO la presta de forma telemàtica a través del telèfon 93 778 18 99 o per correu electrònic a l’adreça correu@cmineraolesana.cat. El servei de reparació d'avaries queda en tot moment assegurat i, com és habitual, també continua en funcionament el telèfon93 778 02 95de servei 24h de la cooperativa.

 

La CMO ha dotat tota la plantilla amb els equips adients per tal que estigui protegida i puguin garantir la seva salut, així com assegurar l'esterilitat de totes les operacions. 

 

Gràcies a aquestes mesures, l’Ajuntament d’Olesa i la CMO garanteixen al municipi que l’explotació integral de l’abastament d'aigua potable mantenint sempre els mateixos nivells de qualitat i seguretat. En aquest sentit, els processos de tractament i els controls dels paràmetres de l'aigua de consum que aplica la CMO asseguren la qualitat sanitària, sense cap perill de contribuir a la propagació de la COVID-19. 

 

Per tant, beure aigua de l'aixeta dona seguretat: no comporta cap perill en el marc de l'actual propagació de la COVID-19, tal com assegura un informe recent de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i altres entitats del sector com l'Associació Espanyola d'Empreses del Sector de l'Aigua (AQUA ESPAÑA) o l'Agrupació de Serveis d'Aigua de Catalunya (ASAC).

 

La regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitatde l'Ajuntament d'Olesa i la CMO estan en contacte permanent i compromesos a col·laborar per assegurar en tot moment el subministrament d'aigua al municipi i la seva qualitat. 

 

D’altra banda, la CMO i l’Ajuntament s’han mostrat favorables a l’anunci de la Generalitat de reducció del 50% del cànon de l’aigua als usuaris domèstics durant els mesos d’abril i maig. Aquesta reducció també s’aplicarà a les indústries i la resta d’activitats econòmiques (petites i mitjanes empreses, comerços i autònoms).


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional