Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Olesa de Montserrat registra fins avui 31 casos positius per coronavirus25/3/2020

Dels 31 casos, 16 estan ingressats a l’Hospital de Martorell o el Sagrat Cor, i la resta són als seus domicilis. Fins ara 14 persones han perdut la vida a causa de la malaltia al municipi, 12 de les quals interns de la residència Santa Oliva.A data d’avui són 31 les persones d’Olesa de Montserrat que han donat positiu per coronavirus. D'aquest total d’afectats, 16 persones estan ingressades en estat greu, 10 a l’Hospital de Martorell i 6 al Sagrat Cor. La resta de persones afectades fan aïllament als seus domicilis. Fins avui a Olesa han perdut la vida 14 persones a causa del coronavirus, 12 de les quals interns de la residència Santa Oliva.

 

Situació a la residència Santa Oliva

Fins avui, 18 interns de la residència Santa Oliva han estat derivats a l’Hospital de Martorell i són ja 12 els residents que han perdut la vida a causa de la malaltia. La resta està en estat molt greu. A la residència continuen 88 persones internes, amb una edat mitjana de 85 anys i amb patologies diverses i moltes de les quals amb una alta dependència. D’aquestes, 8 persones presenten també simptomatologies compatible amb el coronavirus. Ara bé, segons ha informat la gerència del centre a l’Ajuntament, sembla que alguns presenten una petita millora amb la medicació que se’ls està subministrant.

 

Quant al personal, fins dilluns hi havia 24 cuidadors i cuidadores de la residència Santa Oliva de baixa laboral, per diferents motius. Una persona és en aïllament domiciliari i una cuidadora està ingressada. Gràcies a la crida feta per l’Ajuntament d’Olesa a personal amb formació en gerontologia per fer una borsa de professionals, s’han incorporat a la plantilla de la residència 3  persones. A més, segons la gerència del centre, des de la Generalitat se’ls ha anunciat que en breu podran disposar de tres persones més. També estan a l’espera de la incorporació de personal que estava de baixa i que en breu podran tornar al seu lloc de treball.

 

Situació a la residència privada Sant Agustí

La situació a la residència Sant Agustí es manté estable i segons les dades que té l’Ajuntament, no s’han presentat noves derivacions a l’Hospital de Martorell. Els 4 residents que van ser derivats a l’hospital de Martorell han donat positiu en la prova del Covid-19, segons ha informat la gerència del centre. Quant al personal, i davant algunes baixes que s’han donat entre la plantilla, l’Ajuntament ha posat a disposició de totes les residències la borsa de professionals que ha pogut elaborar arran la crida feta aquest dilluns per tal que puguin cobrir les baixes que tinguin.

 

L’Alcalde d’Olesa de Montserrat, Miquel Riera, reitera el condol de la corporació als familiars de les persones que han perdut la vida al municipi a causa d’una malaltia que ha afectat amb virulència, malauradament, la residència Santa Oliva. L’Alcalde també vol destacar que, segons les dades facilitades pel Departament de Salut, en els darrers dos dies no s’han registrat nous casos de positius per coronavirus a Olesa, i per tant, el brot que pateix el municipi està concentrat a la residència Santa Oliva.

 

Quant a la investigació oberta per la Fiscalia Superior de Catalunya respecte les morts a la residència Santa Oliva, l’Ajuntament d’Olesa no ha rebut cap informació al respecte, si be li consta que el fiscal ha sol·licitat informes a la gerència del centre, i que aquesta els ha remès la mateixa informació de que ja disposa el departament de Salut.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional