Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

El Ministeri de Justícia publica oficialment les dades dels dos olesans morts en els camps de concentració21/8/2019

Eduard Boada Oliver i Francesc Llongueras Marcet són les dues víctimes reconegudes del municipi que van morir a Gusen l'any 1941.El Ministeri de Justícia ha fet públic en el BOE del dia 6 d'agost el llistat d'espanyols morts en els camps de concentració nazis. El resultat és fruit del treball elaborat per un equip d'investigació un cop contrastats els llibres corresponents que es custodiaven en la seu central del Registre Civil.

Revisat el document oficial, s'esmenta la mort de dos olesans al camp de concentració de Gusen: Eduard Boada Oliver, nascut el dia 6 de juny de 1904 a Olesa i mor el 28 de novembre de 1941. L'altra víctima olesana és Francesc Llongueras Marcet, nascut el 7 de juliol de 1907 al nostre municipi i mor el 16 de juny de 1941. Fins al 6 de setembre a la mateixa web ministerial es poden fer al·legacions a les dades publicades al BOE.

Olesa de Montserrat ha estat una de les poblacions que s'ha integrat al Memorial Democràtic i una de les accions més destacades realitzades va ser el mes de gener de 2018 la col·locació de les llambordes anomenades Stolpersteine  a la plaça de l'Ajuntament, a càrrec de l'artista alemany Gunter Demnig, autor d'aquests petits monuments en record als 10 olesans que van ser en camps de concentració nazi: Eduard Boada Olivé, els germans Joan i Ramon Cerdà Paraire, Francesc Llongueras Marcet, José Marcos Martínez, Francesc Margalef  Trigo, Manel Martín Alquezar, Eugeni Vidal Forcada, Miquel Grau Mateu i i Josep Valldeperas Macià.

 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional