Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

La Policia Local d'Olesa i Mossos donen consells per protegir els domicilis a l'estiu16/8/2019

Els cossos policials recomanen mantenir la guàrdia durant l’estiu i protegir els domicilis per prevenir possibles robatoris. Entre d'altres consells, coincideixen en destacar la importància de no avançar per xarxes socials els dies que marxarem de vacances, demanar algú de confiança que ens reculli la correspondència, tancar bé tots els accessos amb clau i dipositar en un lloc segur els objectes de valor.Durant l’estiu cal extremar les precaucions ja que els lladres estan pendents d’absències llargues dels domicilis per vacances. Davant d'aquest fet, tan Policia Local d'Olesa com Mossos d'Esquadra, tenen elaborats consells per tal que la ciutadania pugui implementar-los i marxar més tranquils de vacances. Són consells com ara no avançar per xarxes socials els dies que marxarem de vacances, demanar algú de confiança que ens reculli la correspondència, tancar bé tots els accessos amb clau i dipositar en un lloc segur els objectes de valor. 

 

A més, segons els cossos policials, als blocs de pisos cal estar atents a l’accés de persones al bloc i alertar a la policia de qualsevol moviment sospitós que detectem. A l’hora de marxar de vacances, cal assegurar-nos que deixem els objectes valuosos en llocs segurs i comprovar que portes i finestres quedin ben tancades. Es recomana tenir instal·lat un sistema d’alarma amb una empresa homologada. També existeixen panys i portes d’alta seguretat que posen molt més difícil l’accés als habitatges. Durant els dies que marxem de vacances, és molt aconsellable demanar a algú de confiança que ens reculli la correspondència. D’aquesta manera evitarem que persones alienes utilitzin les nostres dades personals. També podem demanar que entrin a casa i aixequin algunes persianes i obrir alguna llum. 

 

Cada vegada els robatoris a domicilis són més especialitzats. Amb tècniques molt depurades, molt ràpides i silencioses per passar inadvertits. De fet, hi ha autèntics especialistes en escalar per façanes, obrir portes a través de l’espiell, forçar les portes que no són de seguretat, utilització de claus falses si el pany no és d’alta seguretat i també treure el bombí. Per evitar robatoris a domicilis, cal estar alerta i implantar mesures de seguretat durant tot l’any, ja que els delinqüents especialitzats aprofiten qualsevol absència del domicili per actuar, encara que sigui per unes hores. A l’hora de protegir-nos, no obrir la porta a persones desconegudes, demanar la identificació del personal de serveis com aigua, llum, gas, telèfon i fer la comprovació amb la companyia.

 

També cal tancar les portes d’accés al carrer a l’hora d’anar a dormir i quan marxem encara que sigui per un moment. Altres mesures és la instal·lació d’alarmes, portes i finestres segures, reixes, etc. Si és un bloc de pisos, també cal tancar la porta de l’edifici i comprovar que cap desconegut aprofita per entrar-hi. El mateix amb la porta del garatge. La policia desaconsella deixar claus en cap amagatall extern al domicili i en cas de pèrdua de claus, canviar sempre els panys.

 

En ocasions, els lladres especialitzats en robatoris a domicilis fan vigilància prèvia per comprovar les hores que l’habitatge es troba buit. Són petites peces de plàstic, paper o cartró que es posen entre el marc i la porta que, en cas d’obrir-se, cauen a terra. Habitualment, a l’hora de caure passen inadvertides per la ciutadania.

 

En cas de patir un robatori, no tocar res fins que vingui la policia. A més cal facilitar tota la documentació dels objectes sostrets així com informació addicional com fotografies, números de sèrie, etc. Cal trucar al 112, telèfon genèric d’emergències. També es pot trucar a la policia local al 93 778 31 31.

 

Els Mossos d’Esquadra, també  a l’aguait

 

Els Mossos d'Esquadra han activat el Programa Operatiu Estacional de Seguretat Gregal amb la finalitat de donar resposta a la situació específica de seguretat que es dona durant el període estival. Els consells tenen com a objectiu gaudir d'unes vacances segures.

 

Durant els mesos d'estiu és més habitual deixar els habitatges buits i per això és molt important extremar la seguretat per evitar els robatoris. Els Mossos d'Esquadra recorden un llistat de consells bàsics per a posar en pràctica quan es deixa l'habitatge buit.

 

Consells bàsics

  • Eviteu difondre que us absenteu de casa durant el cap de setmana o les vacances.
  • Procureu que els accessos a casa vostra reuneixen unes condicions mínimes de seguretat, com portes blindades, reixes o sistemes d’alarma.
  • Durant absències llargues, demaneu a algun familiar, veí o amic que reculli periòdicament el correu de la bústia.
  • No tanqueu del tot les persianes quan marxeu de casa i és possible, poseu un temporitzador que permeti obrir i tancar els llums en determinades hores.
  • Tanqueu sempre amb clau la porta de casa i procureu no deixar-hi objectes de valor ni gaires diners en efectiu.

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional