Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Olesa commemora el Dia Internacional de la Mediterrània23/11/2022

L’Ajuntament d’Olesa ha organitzat una jornada d’activitats el 26 de novembre per reivindicar la tolerància, la cultura, el desenvolupament sostenible i la cooperació a la Mediterrània.Impulsat per la Unió pel Mediterrani, el Dia Internacional de la Mediterrània es commemora el 28 de novembre coincidint amb l’inici del Procés de Barcelona el 1995, i el compromís dels països euromediterranis de convertir la regió en un espai comú de pau, estabilitat i progrés socioeconòmic compartit. En el marc d’aquesta celebració, el departament de Diversitat i Cooperació de l’Ajuntament d’Olesa ha organitzat una jornada d’activitats de sensibilització el proper dissabte, 26 de novembre, que pretén posar en valor la gran diversitat cultural del Mediterrani, i reflexionar sobre les desigualtats entre les seves dues ribes i el patiment de les persones que intenten creuar-la.

 

Alba Tarroc, cap del departament de Diversitat i Cooperació, ha explicat que l’objectiu de la jornada és “generar una identitat mediterrània comuna mirant al Mediterrani com un espai d’intercanvi i d’unió entre pobles” i ha afegit que “no només ens hem de sentir europeus sinó també mediterranis”.

 

La primera proposta, “Pintem un mapa gegant de la Mediterrània”, és una activitat dirigida als infants i a les seves famílies que es farà d’11.00 h a 14.00 h a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay. Acompanyats d’un dibuixat professional, es pintarà un mapa gegant de la Mediterrània i es parlarà de les diferents cultures que conviuen en aquest mar des de fa segles.

 

D’altra banda, d’11.30 h a 12.30 h, l’auditori de la Casa de Cultura acollirà una xerrada-taller a càrrec de Proactiva Open Arms. L’ONG catalana presentarà la feina que desenvolupa en el salvament de vides al Mediterrani i convidarà a la reflexió sobre les desigualtats i injustícies que impulsen els processos migratoris entre les seves dues ribes. En aquest sentit, Tarroc ha recordat que “el 2021 es calcula que unes 1.800 persones van morir o van desaparèixer al Mediterrani mirant de creuar-lo”.  


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional