Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L’Ajuntament d’Olesa, reconegut com a referent digital i de govern obert4/5/2022

L’Ajuntament d’Olesa ha rebut per quart any consecutiu el guardó del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) que distingeixen el compromís del món local en la transformació digital de l’administració pública i govern obert.L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha tornar a rebre el Reconeixement Administració Oberta, un guardó que atorga el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) i que distingeix les administracions capdavanteres a Catalunya en transformació digital i govern obert en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna.

 

En total s'analitzen els 947 ajuntaments i 41 consells comarcals catalans. En funció del nombre d'habitants i la tipologia d'administració, els Reconeixements distingeixen set categories diferents. L'Ajuntament d'Olesa ha quedat en segona posició dins la categoria d'ajuntaments de 20.001 a 50.000 habitants. L’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, va recollir el guardó a l'acte que es va celebrar ahir a la tarda a Llinars del Vallès.

 

Aquests reconeixements, que han assolit la seva setena edició, tenen com a objectiu posar de manifest la feina de les administracions locals i aprendre de les millors experiències per a impulsar una administració digital.

 

Per determinar els guanyadors, l'AOC té en compte l'índex de maduresa digital de cada administració que es determina analitzant més de 30 indicadors objectius, a partir de les dades d'ús dels serveis AOC i de l'anàlisi dels webs dels ens locals. L'AOC considera tres tipus d’informació per avaluar els ens locals: la implantació dels serveis digitals que permeten a la ciutadania exercir els seus drets digitals; l'activitat dels serveis digitals de tramitació amb la ciutadania, gestió interna i interoperabilitat; i la implantació dels principis de govern obert.

 

Els resultats de l’anàlisi d’aquests indicadors i de l’ús dels serveis d’Administració electrònica es publiquen en l’Informe d’e-Administració a Catalunya amb l’objectiu de valorar i reconèixer la implantació de l’Administració electrònica als ajuntaments catalans. En aquesta línia, l'Ajuntament d'Olesa ha apostat en els darrers anys per l'administració electrònica i la innovació digital, amb l'objectiu de millorar el servei a la ciutadania i les empreses, facilitant l'accés a l'administració i simplificant processos.

 

L'Ajuntament d’Olesa ha estat reconegut en les edicions dels reconeixements AOC dels anys 2018, 2019, 2020 i 2021.

 

Als enllaços adjunts podeu accedir al detall dels indicadors analitzats i rànquing dels 10 primers ajuntaments i consells comarcals de cada categoria.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional