Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L'Ajuntament d'Olesa fa una aposta pel transport públic amb la millora del servei de bus urbà27/12/2021

És previst que a partir de l'1 de març el servei incrementi el nombre de parades i s'introdueixi el bus a demanda als barris de Ribes Blaves i Oasis. També es renovaran les parades amb tòtems informatius.L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha fet una aposta clara pel transport públic en el pressupost de 2022 amb una dotació de 146.000 € destinada a la millora del servei de bus urbà, que renovarà vehicle, ampliarà parades i introduirà el bus a demanda per als barris de Ribes Blaves o Oasis. Alhora, també es destinen 80.000 € a la renovació de les parades, que inclouran més informació per a les persones usuàries. La previsió és que les millores en el servei de bus urbà es comencin a aplicar a partir de l’1 de març.

 

El cap de la Policia Local d’Olesa i responsable del Departament de Mobilitat, Isaac Aymerich, ha destacat que l’ajuntament ha fet “una aposta clara pel transport públic i per fer més atractiu el servei del bus urbà”. Per aquesta raó fa uns mesos es va engegar un estudi per a la millora del servei de bus urbà, amb l’objectiu l’incrementar el nombre de parades i, per tant, també el nombre de viatgers.

 

Per fer possible que el bus urbà incrementi el nombre de parades al nucli urbà, s’ha plantejat introduir el transport a demanda per als barris de Ribes Blaves i Oasis. Segons Isaac Aymerich, l’estudi del servei ha evidenciat que a aquests dos barris s’utilitza el bus urbà en unes hores concretes i per a unes destinacions concretes. Per aquesta raó el plantejament és que a Ribes Blaves i Oasis els veïns i veïnes utilitzin una aplicació mòbil per demanar el servei. I depenent la demanda que hi hagi, hi anirà un tipus o altre de vehicle. Mentre, el vehicle del bus urbà farà el recorregut pel nucli urbà. A més, serà un vehicle nou, molt més ecològic. 

                            

El cap de la Policia Local ha assegurat que, amb aquest nou servei de bus a demanda, Ribes Blaves i Oasis quedarà igualment ben coberta pel que fa a la connexió amb el nucli urbà amb transport públic perquè “s’atendran totes les demandes”. A més, i per a aquelles persones a les quals els costi fer servir l’aplicació per mòbil per sol·licitar el servei, també ho podran fer per telèfon. Com funcionarà el servei i com s’haurà de demanar seran qüestions que es tractaran en accions formatives que es faran entre el gener i el febrer.

                          

Amb la introducció del bus a demanda a Ribes Blaves i Oasis i, per tant, el vehicle del bus urbà podrà arribar a punts del municipi on fins ara no hi arribava, com ara els centres educatius -com a alternativa al vehicle privat- el mercat municipal i el CAP. 

                         

Paral·lelament, es renovaran les parades del bus urbà, on s’instal·laran tòtems amb informació dels horaris de pas, tant del bus com dels combois de Ferrocarrils de la Generalitat. En algunes parades, a més, hi haurà pantalles digitals que indicaran a quina hora passarà el següent bus. Aquest tipus de tòtem amb pantalla, que ja està instal·lat a la parada de la plaça del Dr. Fleming, també s’instal·laran a les parades ubicades a la plaça de l’Oli, la plaça de la Sardana i el pavelló Salvador Boada.

 

Tòtem informatiu a la parada del bus urbà de la plaça del Dr Fleming

                                     


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional