Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Els pròxims dies arrencarà la vacunació contra la covid-19 a les residències d’Olesa24/12/2020

Al municipi hi ha 40 persones positives amb seguiment domiciliari, segons dades del CAP. Entre el 15 i el 20 de desembre el CAP va fer 261 proves de covid-19 (entre PCR i tests antigènics) de les quals 18 van ser positives.Durant els pròxims dies arrencarà la vacunació contra la covid-19 a les residències d’Olesa de Montserrat. Inicialment, la campanya de vacunació anirà a càrrec d’un equip de professionals externs al CAP. La vacuna de Pfizer contra el coronavirus requereix 2 injeccions amb 3 setmanes de diferència.

 

La intenció del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya és començar la campanya de vacunació pels centres amb codi de color verd, aquells sense casos positius registrats durant la pandèmia. L’objectiu és el d’immunitzar els residents i el personal d’aquests centres i, posteriorment, començar a vacunar a residents d’altres centres.

 

Respecte quan arribaran a Olesa les primeres dosis de la vacuna, el director del CAP, Carles Martí, destaca que a hores d’ara no saben la data exacta. “Aquest diumenge encara no es començarà a vacunar a Olesa i desconeixem si serà durant la setmana següent, però ens han assegurat que ja hi ha equips disponibles per a les residències i es començarà ben aviat”. Sobre la disponibilitat de la vacuna a les residències del municipi, el gerent de la residència Nostra Senyora de Montserrat, Felip Gibert, reconeix que encara no saben quan les tindran. Segons Gibert, “a principis de setmana van entrar les presses, però el departament ens informa que quan es tingui comptabilitzat el volum total de residents i treballadors exactes ja diran per on comencen”.

 

Les residències que rebran les primeres vacunes ja preparen la corresponent documentació necessària per subministrar la vacuna, però Gibert assegura que fins al pròxim dilluns o dimarts “no tindrem capacitat d’enviar la documentació necessària per poder vacunar als residents del centre”. El gerent de la residència Nostra Senyora de Montserrat detalla que un document important és la declaració de consentiment signada pel mateix resident o el familiar responsable, un full que també ha de signar el personal del centre.

 

En aquest sentit, inicialment, el Centre d’Atenció Primària d’Olesa no participarà directament en la campanya de vacunació més enllà de donar el suport necessari. El Departament de Salut de la Generalitat ha determinat que serà un equip d’infermers i auxiliars externs al CAP que aniran per totes les residències de Catalunya i vacunaran els residents que compleixin els requisits. Al director del CAP li consta que està previst que siguin dues les infermeres disponibles per cada sis residències, tot i que les condicions “poden canviar d’un dia per l’altre”. Després de les residències, la campanya de vacunació se centrarà en els professionals sanitaris, en general, i persones amb una dependència reconeguda de grau tres, així com aquells que en tenen cura.

 

Situació de la pandèmia a Olesa

 

Les dades del portal dadescovid.cat indiquen que la taxa de risc de rebrot per covid-19 a Olesa de Montserrat s’ha elevat fins a un índex de 360 i l’anomenada Rt (velocitat de transmissió) ha passat a ser de 2,87. El percentatge de PCR positives és de 4,11%, i la mitjana d’edat de les persones infectades és de 41 anys.

 

Segons les dades facilitades pel CAP, en aquests moments hi ha 40 persones positives amb seguiment domiciliari. Del 15 al 20 de desembre, el CAP va realitzar 165 PCR, de les quals 10 van ser positives; i 96 tests d’antígens (molt més ràpids), dels quals 8 van ser positius. Des que va assumir la realització de les proves PCR, el passat 11 de maig, el CAP Olesa ha realitzat ja 6.299 PCR, i des del 2 de novembre, 740 tests d’antígens.

 

Davant l’augment del risc de contagi i especialment de la velocitat de transmissió, la regidora de Salut Pública, Ada Agut, ha volgut fer una crida a la ciutadania perquè extremi les mesures de protecció i eviti contactes socials innecessaris. “Som conscients que renunciar a les trobades familiars en unes dates tan assenyalades és un gran esforç per a tota la ciutadania, però ens hi juguem molt i cal fer un esforç”. Agut ha remarcat la necessitat de reduir les interaccions socials i ha agraït a la població l’esforç fet fins ara.

 

D’altra banda, des de l'Hospital comarcal de Martorell han informat l'Ajuntament que no hi ha cap persona d’Olesa ingressada al centre hospitalari. Quant a les residències d'Olesa, i segons la classificació amb codi de color de la Generalitat, quatre són verdes (és a dir, no tenen cap positiu) i dues estan classificades com a grogues per nous ingressos.

 

Les dades sobre la incidència de la pandèmia a tots els municipis de Catalunya es poden consultar al portal web dadescovid.cat; mentre que la situació a les escoles es pot fer al portal https://tracacovid.akamaized.net/


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional