Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L’Ajuntament fa una crida a extremar mesures de protecció contra la covid-19 davant el lleu ascens del risc de rebrot i la velocitat de transmissió18/12/2020

A Olesa hi ha 22 persones positives amb seguiment domiciliari, segons dades del CAP. Entre el 10 i el 14 de desembre el CAP va fer 181 proves de covid-19 (entre PCR i tests antigènics) de les quals només 9 van ser positives.Les dades del portal dadescovid.cat indiquen que la taxa de risc de rebrot per covid-19 a Olesa de Montserrat té un índex de 123 (la mitjana de Catalunya és de 302) i l’anomenada Rt (velocitat de transmissió) ha passat a ser de 1,02. El percentatge de PCR positives continua sent baix, del 3,34%., i la mitjana d’edat de les persones infectades és de 49 anys.

 

Segons les dades facilitades pel CAP, en aquests moments hi ha 22 persones positives amb seguiment domiciliari. Del 10 al 14 de desembre, el CAP va realitzar 108 PCR, de les quals 4 van ser positives; i 73 tests d’antígens (molt més ràpids), dels quals 5  va ser positius. Des que va assumir la realització de les proves PCR, el passat 11 de maig, el CAP Olesa ha realitzat ja 6.134 PCR, i des del 2 de novembre, 644 tests d’antígens.

 

L’Ajuntament d’Olesa vol agrair l’esforç que està fent la població envers el compliment de les mesures de prevenció decretades pel departament de Salut de la Generalitat i demana que, sobretot aquests dies de Nadal, la ciutadania extremi les mesures bàsiques de protecció (distància, mans, mascareta i ventilació) i redueixi el màxim possible la interacció social.

 

D’altra banda, des de l'Hospital comarcal de Martorell han informat l'Ajuntament que hi ha una persona d’Olesa ingressada al centre hospitalari, cap d’elles a l’UCI.

 

Pel que fa a la situació a les escoles d'Olesa, a data d’avui hi ha dos grups confinats a dues escoles. Quant a les residències d'Olesa, i segons la classificació amb codi de color de la Generalitat, totes continuen sent verdes (és a dir, no tenen cap positiu).

 

Les dades sobre la incidència de la pandèmia a tots els municipis de Catalunya es poden consultar al portal web dadescovid.cat; mentre que la situació a les escoles es pot fer al portal https://tracacovid.akamaized.net/

 

El dilluns 21 de desembre entren en vigor noves restriccions

 

El Govern de la Generalitat ha anunciat noves restriccions per intentar redreçar els negatius indicadors del coronavirus i que entraran en vigor a partir del dilluns, 21 de desembre, fins el dia 11 de gener, data de tornada a l’escola. De tota manera, la Generalitat ha anunciat que el 28 de desembre es poden reconsiderar aquestes mesures en funció de l’estat de la pandèmia i s’apel·la a la responsabilitat individual per tal de reduir al mínim les interaccions socials i superar aquesta fase "crítica" en què es troba l'epidèmia a Catalunya.

 

Mobilitat

 

El confinament comarcal s'amplia durant tota la setmana, tot i que si es tracta d'una bombolla de convivència, es podrà desplaçar de comarca a una segona residència o establiments turístics –hotels, cases rurals, estacions d’esquí– sempre i quan es facin amb la bombolla de convivència i un cop a destinació se segueixin les normes establertes. Es mantindrà el confinament perimetral de Catalunya excepte per a visites a familiars.

 

Reunions familiars

 

Les trobades queden limitades a 6 persones, menys els dies festius –24, 25 26 i 31 de desembre, 1 i 6 de gener–, que s'amplien a 10 com a màxim de dues bombolles de convivència.

 

Toc de queda

 

El toc de queda nocturn es manté de 6.00 a 10.00 h, tot i que per a aquests dies assenyalats en el calendari també es reajusta. La nit de Nadal, la de Cap d’Any es permet la circulació pels carrers fins a la 1 de la matinada i la nit de Reis fins les 23.00 h.

 

Bars i restaurants

 

Només podran obrir per servir esmorzars (de 7.30 a 9.30), dinars (de 13.30 a 15.30) i sopars només per emportar (de 19.00 a 22.00). Fora d’aquestes franges els establiments no tenen servei de cara al públic i per als sopars només es podran fer menús per emportar-se –de 19.00 h a 22.00 h– o per servei a domicili –de 19.00 h a 23.00h–.Els clients hauran de portar mascareta i només se la podran treure per menjar o beure. Hi ha d’haver un màxim de quatre persones per taula, però poden ser sis si són els integrants d’una mateixa bombolla. Entre taules hi ha d’haver dos metres de distància. Les terrasses seguiran obertes i a l’interior dels locals no es podrà superar el 30% de la seva capacitat.

 

Es manté un aforament màxim del 30% als interiors dels bars i les terrasses obertes. A taula, el màxim de comensals serà de quatre persones, sis en el cas que sigui una bombolla de convivència. En tots els casos, entre taula i taula ha d’haver una distància mínima de dos metres. Tret del moment de menjar o beure, és obligatori l’ús de la mascareta.

 

Comerç

 

Es mantenen centres comercials oberts, però no els locals de restauració ni els gimnasos que hi hagi als centres comercials. També es mantenen les restriccions actuals d'aforament al petit comerç.

 

Esport

 

Les activitats físiques d'alta intensitat que no es poden fer amb mascareta només es podran fer a l'exterior. Es manté l'aforament del 50% en esdeveniments a l'aire lliure i del 30% en espais tancats (amb cita prèvia).

 

Cultura

 

Els equipaments i activitats culturals es mantenen els aforaments en vigor del 50% de la capacitat i amb un màxim de mil persones.

Centres de culte

 

Es manté el 30% de l’aforament.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional