Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

El risc de rebrot per covid-19 a Olesa de Montserrat es manté estable, tot i que continua sent alt com a la resta de Catalunya24/11/2020

A Olesa hi ha 51 persones positives amb seguiment domiciliari, segons dades del CAP. Davant la situació, cal continuar extremant les mesures de prevenció bàsiques: mascareta, rentat de mans, distància, ventilació).Segons el portal dadescovid.cat, la taxa de risc de rebrot per covid-19 a Olesa de Montserrat continua sent alta, com a la resta de Catalunya. L’índex és de 300 i l’anomenada Rt (velocitat de transmissió) ha passat a ser d’1,38, més elevada que fa uns dies. Per aquesta raó, i tot i que la situació és estable a Olesa (el percentatge de PCR positives continua sent baix, del 4,85%), cal continuar extremant les mesures bàsiques de prevenció (mascareta, rentant de mans, distància i ventilació) “sobretot ara que s’han relaxat les mesures decretades pel Departament de Salut de la Generalitat i el Procicat i amb l’obertura progressiva d’algunes activitats amb mesures a tot Catalunya”, segons ha remarcat l’Alcalde d’Olesa, Miquel Riera.

 

Segons les dades facilitades pel CAP, en aquests moments hi ha 51 persones positives amb seguiment domiciliari. Del 13 al 20 de novembre, el CAP va realitzar 344 PCR, de les quals 16 van ser positives; i 122 tests d’antígens (molt més ràpids), dels quals 10 van ser positius. Des que va assumir la realització de les proves PCR, el passat 11 de maig, el CAP Olesa ha realitzat ja 5.527 PCR, i des del 2 de novembre, 319 tests d’antígens.

 

D’altra banda, des de l'Hospital comarcal de Martorell han informat l'Ajuntament que hi ha tres persones d'Olesa ingressades al centre hospitalari, cap d’elles a l’UCI.

 

Pel que fa a la situació a les escoles d'Olesa, a data d’avui no hi ha cap grup confinat de cap centre. Quant a les residències d'Olesa, i segons la classificació amb codi de color de la Generalitat, totes són verdes (és a dir, no tenen cap positiu).

 

Les dades sobre la incidència de la pandèmia a tots els municipis de Catalunya es poden consultar al portal web dadescovid.cat; mentre que la situació a les escoles es pot fer al portal https://tracacovid.akamaized.net/


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Telegram_petit.png
  • RSS
  • Youtube-32x32.png
  • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional