Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

El Procicat valida el Pla d'obertura progressiva d'activitats a partir de dilluns 23 de novembre



20/11/2020

S'han establert un total de quatre trams que es mantindran, si la situació sanitària no empitjora, un mínim de 15 dies. El Pla d'obertura entrarà en vigor el dilluns 23 de novembre i permetrà l'obertura, amb restriccions, de bars, restaurants, equipaments esportius i l'activitat cultural.



El Procicat ha aprovat el Pla d'obertura progressiva d'activitats que ha elaborat el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de controlar la segona onada de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya. Segons aquest pla, s'han definit quatre trams de desescalada i s'anirà avançant, prorrogant o revisant cada 15 dies en funció de l'evolució de la pandèmia. L'evolució es podrà fer per territoris, segons la situació epidemiològica. Aquesta decisió de passar o no de tram es fonamentarà en els criteris tècnics següents:

 

- Es continurà avançant en el pla d'obertura si la RT no supera el 0'9 i si els nous ingressos setmanals als hospitals disminueix. 

- Es plantejarà prorrogar les mesures vigents si la RT es manté entre 1 i 0'9 i es detecta l'estabilització dels nous ingressos setmanals als hospitals.

- Es plantejarà revisar les mesures quan la RT estigui per sobre d'1 i si hi ha indrement dels nous ingressos setmanals als hospitals. 

 

Trams del Pla d'obertura progressiva d'activitats

El primer tram començarà aquest dilluns 23 de novembre i s'allargarà com a mínim durant 15 dies. Les reunions i trobades socials podran ser de sis persones màxim d'una mateixa bombolla de convivència habitual i es mantindrà el confinament perimetral del territori de Catalunya i, per tant, es restringeix tant l’entrada com la sortida sense motiu justificat. També es manté en aquest primer tram el confinament municipal de caps de setmana, entre les 6 del matí de divendres i les 6 del matí de dilluns, i el confinament nocturn entre les 22.hh i les 6.00h. Pel que fa a l'obertura de les activitats, el pla preveu el següent:

 • Hostaleria i restauració: obertura de terrasses sense límit d'aforament amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre taules i una limitació de 4 persones per taula excepte grups bombolla. Els interiors podran obrir amb un aforament del 30%, amb bona ventilació i  distància mínima entre taules de 2 metres. L'horari d'obertura permès és de 6.00h a 21.30h. A partir de les 18.00h, només per sopars. El lliurament a domicili de comandes es pot fer fins a les 23.00h i el de recollida en el local fins a les 22.00h.
 • Activitats culturals i recreatives: poden obrir cinemes, teatre, auditoris i sales de concerts  amb un aforament del 50% i màxim 500 persones. Les sales d’exposició i museus incrementen l’aforament permès del 30 al 50%. Es manté al tancament al públic dels parcs i fires d'atraccions, mentre que els parcs i jardins de titularitat pública i les àrees de joc infantils poden romandre oberts seguint les pautes per a aquests espais fins a les 20:00 h.
 • Comerç: 30% de l'aforament en petit comerç de menys de 800m2 i mercats no sedentaris. En els més de 800m2, aplicació de l'aforament sobre el total de la superfície de venda. Continuen tancats centres comercials, excepte botigues d’alimentació i d’altres de primera necessitat. També poden obrir al públic aquells establiments comercials que es trobin dins dels centres o recintes comercials i que comptin amb accés directe i independent des de la via pública, amb un aforament màxim del 30%.

 • Esports: obertura amb un 50% de l'aforament les instal·lacions i equipaments esportius a l'aire lliure i amb control d'accés. Els espais tancats poden obrir amb un aforament màxim del 30% amb cita prèvia i sense fer-ne ús dels vestidors (excepte en el cas de les piscines). Es mantenen suspeses les competicions. L'activitat esportiva a l'aire lliure es permet amb un màxim de 6 persones, a excepció de la pràctica esportiva federada. Tot i el confinament municipal de cap de setmana, la pràctica esportiva federada es permet entre municipis limítrofs.

 • Àmbit educatiu: a la Universitat només es contempla la docència teòrica en format virtual. En Batxillerat i cicles formatius es continuarà amb la reducció de l'activitat presencial. Pel que fa a les extraescolars,  es permeten les activitats esportives no competitives organitzades en l'àmbit escolar; les activitats presencials organitzades pels centres educatius i fora d'ells, fins un màxim de 6 alumnes per aula i activitats de l'àmbit del lleure educatiu a l'aire lliure i aquelles que es facin en espais interiors, en grups de màxim 6 persones. 
 • Actes religiosos i cerimònies civils: 30% d'aforament. 

El segon tram del pla d’obertura continuaria amb la limitació de les trobades socials amb un màxim de 6 persones d'una mateixa bombollla de convivència habitual i les mateixes restriccions de mobilitat i confinament nocturn de 22.00h a 6.00h i del territori de Catalunya, excepte per motius justificats. Pel que fa al cap de setmana, entre les 6.00h de divendres i les 6.00h de dilluns, es permetrà la mobilitat entre municipis de la mateixa comarca. Pel que fa al detall de les diferents activitats es preveu el següent:

 • Hostalaria i restauració: l'aforament de l'interior de l'aforament s'amplia al 50%. La resta es manté com en el primer tram.
 • Activitats culturals i recreatives: es mantenen oberts cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts amb un aforament del 70% amb un màxim de 500 persones. Les sales d’exposició i museus continuen amb un aforament del 50%. 
 • Comerç: 50% de l'aforament en petit comerç i mercats no sedentaris. Aplicació de la limitació de l'aforament sobre tota la superfície de venda en locals i establiments de més de 800m2. S'obriran els centres comercials amb un 30% d'aforament excepte zones comunes. 
 • Esports: 50% de l'aforament als equipaments a l'aire lliure i interiors. No es permet l'ús dels vestidors excepte a les piscines. Inclou la pràctica esportiva federada tot i que continuaran suspeses les competicions. Es pot fer activitat física a l'aire lliure amb un màxim de 6 persones a excepció de la pràctica esportiva federada que no té limitació.

 • Àmbit educatiu: les mateixes mesures establertes al primer tram.

 • Actes religiosos i cerimònies civils: 30% d'aforament. 

El tercer tram inclou un canvi important: les trobades socials passaran de 6 a un màxim de 10 persones, que poden ser de fins a 2 bombolles de convivència habitual o 1 bombolla ampliada. S'aixecarà el confinament perimetral de Catalunya i també les restriccions de mobilitat els caps de setmana. Si que es manté el confinament nocturn entre les 22.00h i les 6.00h. Pel que fa a l'evolució en l'obertura d'activitats serà la següent:

 • Hostaleria i restauració: l'horari d'obertura serà de 6:00h a 21.30h però no s'especifica que de 18.00h a 21.00h només es puguin servir sopars. Els aforaments es mantenen igual: a l'exterior al 100% i a l'interior al 50% amb els 2 metres mínims entre taules i 4 comensals per taula. 
 • Activitats culturals i recreatives: 70% de l'aforament a cinemes, teatre, auditoris i sales de concerts  amb un màxim de 500 persones. Les sales d’exposició i museus podran ampliar l'aforament al 70%. 
 • Comerç: les mateixes mesures que al segon tram.
 • Esports: 70% de l'aforament als equipaments i instal·lacions esportives a l'aire lliure i 50% de l'aforament a l'interior. No es permet l'ús de vestidors excepte a les piscines. Els esports individuals i activitat física permeses a 'aire lliure i inclou la pràctica esportiva federada tot i que les competicions es mantenen suspeses.
 • Àmbits educatius: a la Universitat es manté la virtualitat en la docència electrònica i continua reduïda l'activitat presencial a Batxillerat, cicles formatius i ensenyaments de règim general reglats. Pel que a a les extraescolars, es permeten les activitats organitzades pels centres educatius, les activitats esportives no competitives organitzades en l'àmbit escolar, les activitats extraescolars presencials fora dels centres educatius, fins un màxim de 10 alumnes per aula. Activitats de l'àmbit de lleure educatiu a l'aire lliure i, aquelles que es facin en espais interiors, en grups màxim de 10 persones. 
 • Actes religiosos i cerimònies civils: limitació al 50% d'aforament. 

El quart i darrer tram del Pla d'obertura progressiva d'activitats continua amb trobades de 10 persones màxim, que poden ser de fins a 2 bombolles de convivència habituals o 1 bombolla ampliada i sense restriccions de mobilitat, tot i que es manté el toc de queda nocturn. No hi ha restriccions de mobilitat per entrar i sortir de Catalunya i tampoc de mobilitat el cap de setmana. Sí que continua el toc de queda nocturn. Pel que fa a les activitats es preveu el següent:

 • Hostaleria i restauració: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules. Limitació de 6 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. Als interiors, aforament del 50% i amb les mateixes condicions pel que fa a la distància de seguretat i limitació de comensals. 
 • Activitats culturals i recreatives: 70% aforament a cinemes, teatre, auditoris i sales de concerts amb un aforament del 70% i un màxim de 1.000 persones. Les sales d’exposició i museus tindran un aforament del 70%. 
 • Comerç: 50% de l'aforament  en petit comerç i mercats no sedentaris. Aplicació de la limitació de l'aforament sobre tota la superfície de venda en locals i establiments de més de 800 a tots els comerços. 50% aforament als centres comercials (no inclou les zones comunes).
 • Esports: 70% aforament a equipaments a l'aire lliure i 50% als interiors. Inclou pràctica esportiva federada i represa de competicions esportives. Continua permesa els esports individuals i l'activitat física.
 • Àmbit educatiu: a la Universitat només es contempla la docència teòrica en format virtual. En Batxillerat i cicles formatius es recupera el 100% de la presencialitat. En extraescolars, recuperació de la presencialitat en extraescolars i educació en le lleure. 
 • Actes religiosos i cerimònies civils: s'amplia la limitació al 50% d'aforament. 

Durant tot el pla d'obertura es preveu que establiments com espais lúdics interiors, bingos, casinos i sales de joc es mantinguin tancades així com la prohibició de desenvolupar activitats com festes majors. Pel que fa a l'àmbit de l'empresa, es recomana que es mantingui el teletreball en tots els casos que siguin possible i la suspensió de congressos, convencions, fires i qualsevol altre activitat assimilable. 


 • Twitter
 • Facebook
 • Instagram
 • Telegram_petit.png
 • RSS
 • Youtube-32x32.png
 • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons europeu de desenvolupament regional